Kapaklı Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanlığı'na Özdemir Seçildi

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi başkanlığına Barış Özdemir seçildi.

Kapaklı Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanlığı'na Özdemir Seçildi
Kapaklı Kent Konseyi Gençlik Meclisi, Kapaklı Kent Konseyi Başkanı Fahrettin Gür başkanlığında toplandı. Kapaklı Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Meclisler Çalışma Yönergesi’nin okunması ile başlayan toplantıda Kent Konseyleri ile ilgili genel bilgiler verildikten sonra meclisler çalışma yönergesi üzerinde duruldu. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Gençlik Meclis Yönetimi’nin seçimi için divan oluşturulmasına geçildi. Divan Kurulu Başkanlığı’na Uğur Çakır seçilirken, Divan Üyeliklerine ise Tolga Moral ve Cahit Can Yörük oy birliği ile seçildi.

Divan Başkanı Uğur Çakır, seçim için oturumu açarak, tek aday olması sebebiyle seçimin açık oylama usulü ile yapılmasını önerdi. Çakır’ın önerisi oy birliği ile kabul edildi.

Yapılan oylama sonucunda Kapaklı Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanlığı’na Barış Özdemir, Gençlik Meclis Başkan Yardımcılığı’na Samet Bekar ve Gençlik Meclisi Üyeliklerine de Çağatay Durgut ve Salih Bekar oy birliği ile seçildi. Divan Başkanı Uğur Çakır, Gençlik Meclisi’nin yeni yönetimine görevlerinde başarılar diledi.

"GENÇLER SÖZ SAHİBİ OLACAK"

Kapaklı’da yaşayan gençlerin topluma, bilime, kültüre, sanata ve spora dair konulardaki gelişimlerine ilişkin programlara ve faaliyetlere katılımlarını sağlamayı ve bu konularda söz sahibi olmalarını hedeflediklerini belirten Barış Özdemir, "Gençlik Meclisi olarak Kapaklı’daki bütün gençlik yapılarını temsil eden bir yapı içerisinde olacağız ve tüm gençlerin doğrudan yönetime katkıda bulunmalarını sağlayacağız. Bir diğer hedefimiz ise gençliğin ihtiyaçlarını ve beklentilerini saptamak, iş birliği içinde özverili ve çözüm odaklı çalışmalar yapıp eğitim, sanat, spor, hizmet ve sosyal yardımlaşma gibi birçok alanda projeler üretmek, destekleyici politikalar geliştirmek, uygulamak ve tüm Kapaklı gençliğinin bu çalışmalardan mümkün olduğunca faydalanmasını sağlamaktır. Tüm genç arkadaşlarımızı meclisimize üye ve takım arkadaşı olmaya davet ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA