Engelli Dostu Bilişim Laboratuvarı Açıldı

Türkiye'nin ortopedik engelli öğrencilere yönelik ilk bilişim teknolojileri laboratuvarı Ankara'da hizmete girdi

Türkiye'nin ortopedik engelli öğrencilere yönelik ilk bilişim teknolojileri laboratuvarı, Ankara'nın Altındağ ilçesindeki Doğan Çağlar Özel Eğitim Meslek Lisesinde açıldı.

Avrupa Birliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Başkanlığınca finanse edilen "Engel&siz" isimli projeyle kurulan laboratuvarın açılışı için Doğan Çağlar Özel Eğitim Meslek Lisesinde tören düzenlendi.

Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Başkanı Ömer Ayçiçek, Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Şefika Biçer, okul müdürü Mustafa Bozkaya, öğrenciler ve veliler ile davetliler katıldı.

Törende konuşan Ayçiçek, "Engel&siz" isimli projenin destek verdikleri en anlamlı projelerden biri olduğunu belirterek, bilişim teknolojileri laboratuvarının projenin hem sonucu hem de başlangıcı niteliğinde olduğunu söyledi.

Ömer Ayçiçek, ortopedik engellilere yönelik bilişim teknolojileri laboratuvarının diğer özel eğitim meslek liselerinde açılması gerektiğini de vurguladı.

Konuşmaların ve proje sunumunun ardından bilişim teknolojileri laboratuvarının açılışı gerçekleştirildi.
Kaynak: AA