Zeytinburnu'nda Çarşamba Seminerleri Başladı

Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’nin (AKDEM) bahar ve güz dönemlerinde gerçekleştirdiği geleneksel Çarşamba Seminerleri başladı. Seminerlerde ilçe halkının sağlık, aile, eğitim gibi konular hakkında bilinçlenmesine, kadın ve çocukların eğitilip, aile yapısının korunmasına yönelik konular, uzman konuklar tarafından ele alınacak.

Zeytinburnu'nda Çarşamba Seminerleri Başladı
Sağlıktan eğitime, beslenmeden kadın-erkek ilişkilerine kadar geniş bir konu yelpazesiyle her çarşamba Zeytinburnu halkıyla buluşacak olan Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’nin (AKDEM), bu sene de her yaş grubundan insanın keyifle katılacağı ve bilgileneceği bir çalışmaya imza atmayı hedefliyor.

Çocuk psikolojisi, beslenme, doğum, annelik, engelli bireylerde ergenlik, aile sağlığı, bebek bakımı, okul öncesi olgunluk eğitimi, kadın ve çocuk hastalıkları gibi birbirinden farklı konu ve konuklarla geniş bir kitleye ulaşan AKDEM, bu seneki Çarşamba Seminerleri’ne “Çocukların Okula Uyum Problemleri” adlı seminerle start verdi.

PSİKOLOG TUBA AKPUR’DAN ANNELERE ÖNEMLİ TAVSİYELER

Uzman Psikolog Tuba Akpur’un katıldığı seminerde anneler, bu sene okula ilk kez başlayacak olan çocuklarına nasıl davranması gerektiği ve okula başladıktan sonra çocuklarda gerçekleşmesi muhtemel davranış değişikleri hakkında eğitim aldı. 28 Eylül’de okula yeni başlayacak miniklerin öğretmen ve arkadaşlarına uyum sorunu hakkında annelere önemli tavsiyelerde bulunan Psikolog Akpur, bu tip durumlarda yapmaları gerekenler hakkında önemli tüyolar aktardı.

Her hafta farklı konu ve konukların yer alacağı Çarşamba Seminerleri; Helal ve Güvenilir Gıda, Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalıkları (KOAH), Kas Romatizması, Engelli Bireylerde Ergenlik ve Cinsellik, Obezite ve Beslenme, Abur Cubura Karşı Alternatif Tarifler, 7 Yaş Sonrası Cinsel Kimlik Gelişimi, Hayır! Diye Bilme Sanatı, İletişim Dilinde Kadın-Erkek Farkı, Aile Lezzeti, Vücut Mekanikleri ve Kişisel Hijyen gibi seminerlerle 30 Aralık’a kadar devam edecek.
Kaynak: İHA