Yıllar Sonra Temiz Suya Ulaşmanın Sevincini Yaşıyorlar

ANTALYA - Antalya’nın kırsal bölgelerinde yıllardır suya hasret kalan mahalle ve köylere Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) aracılığıyla ulaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi uzun yıllar su bekleyen vatandaşların sevincine ortak oldu.

Büyükşehir Yasasıyla hizmet alanı büyüyen Antalya Büyükşehir Belediyesi, yüzleri güldürmeye devam ediyor.

ASAT ekipleri, Serik ilçesi Akbaş mevkisinde 85 yaşındaki Gülsüm-Ali Kavak çiftinin yaşadıkları eve 3 kilometre mesafeden hat döşeyerek su bağlantısını sağladı. Musluklarından akan temiz suyun mutluluğunu yaşayan çift bugüne kadar ihtiyaçlarını 100 metre uzaklıkta bulunan kuyu suyu ile giderdiklerini belirtti. Ali Kavak, "Bu bizim için hayaldi. Şimdi gerçek oldu" dedi.

85 yaşında olduğunu hatırlatan Ali Kavak, şöyle konuştu:

"Biz burada bugüne kadar su görmedik. Sağ olsun başkanlarımız bu dağın başına kadar gelip bizlere su getirdi. Çok memnun olduk. Yıllardır kuyudan su ihtiyacımızı karşıladık. Yıllardır bu şekilde idare ettik.  Allah bu hizmeti yapanlardan razı olsun. Sağ olsunlar yolumuzla suyumuzla ilgileniyorlar. Menderes Başkanımıza çok teşekkür ederim var olsun. Allah uzun ömür versin. Başkanımın fotoğrafını istemiştim onu da getirdiler. Çok teşekkür ederiz."

Manavgat Taşağıl Mahallesi Çardak Zeybekler mevkisinde yaşayan 82 yaşındaki Gülsüm Kaçar da evinin 40 yıllık borularını değiştirerek temiz su ulaştıran ASAT yetkililerine teşekkür etti. Ömrünü doldurmuş metal boruların sürekli patlaması ve yaşanan uzun süreli kesintilerle mağdur olduklarını anlatan Gülsüm Nine yenilenen boru hattıyla kesintisiz ve sorunsuz şekilde suyunu kullanabilmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

Gülsüm Kaçar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve ASAT ekiplerine dualar edip teşekkür ederek, duyduğu mutluluğu anlattı.

Kaynak: AA