Burhaniye'de Kaymakamdan Çiftçilere Ziyaret

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kaymakam Hüseyin Öner, iadei ziyaretlere başladı. Çeşitli kişi ve kurumlara giden Kaymakam Öner, dün de Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ve Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret etti.

Burhaniye'de Kaymakamdan Çiftçilere Ziyaret
Kaymakam Öner, Çiftçi malları koruma Başkanlığını ziyareti sırasında, başkan Mustafa Umay, yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Sıcak bir havada geçen ziyarette söz alan Başkan Umay, çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Mustafa Umay,” Şahsım 2015 mayıs ayından beri başkanlık görevimi yapmaktayım.1941 yılında yayınlanan 4081 sayılı kanun oldukça eski tarihli olması sebebiyle günümüz şartlarına uyum sağlamamakla birlikte ortaya çıkan boşluklar aynı zamanda başkanlığımızı da meşgul etmektedir. En başta gelen sorunlardan birisi başkanlığımızda kayıtlı olmayan araziler, kanun derki her ekili ve tapulu araziden (orman hariç) ücret alınır. Ancak çok miktarda kayıt dışı arazi bulunmakta ve bu arazi sahiplerine ulaşılmasında zorluklar çekilmektedir. Sağ olsun Burhaniye Belediye Başkanlığı bu konuda yardımcı olmaktadır. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Tapu Müdürlüğünün de bu konuda yardımcı olduklarında üreticilerimize daha fazla hizmet götürüleceği gerçektir. İlçemiz sınırları içersinde 2 milyon 100 bin zeytin ağacı mevcut olup, 170 bin dönüm arazimiz vardır. .Görevli 30 bekçimiz vardır. 2 tahsildar, 2 muhasebeci görev yapmaktadır. Dekar başına 6,5 lira koruma parası alınmaktadır” dedi.

Kaymakam Hüseyin Öner de, ilçeye geleli 2 aylık bir zaman olduğunu anlattı, ve çiftçinin malının korunmasında görev alan kuruma elinden gelen desteği vereceğini söyledi.

Ziyaretine gelenlere iadeyi ziyarette bulunduğunu anlatan Kaymakam Hüseyin Öner,” Bu gün de Çiftçi Malları Koruma Başkanlığını ziyaret ettim. Geçtiğimiz günlerde koruma olarak beni ziyaret ettiklerinde yeni alınan 20 adet tüfeğin ruhsat işlerini hallettik. Bu ruhsatları Çiftçi Malları Koruma adına tescil ettirdik. Ancak, bu tüfekleri kullanacak olan koruma bekçilerine de ayrıca ruhsat verilecek. Yaptığım ziyarette ilk olarak Çiftçi Mallarını ciddi, samimi ve gayret eder bir şekilde gördüm. Ben Burhaniye Kaymakamı olarak her kurumun taleplerine kanunların bana verdiği yetkiye göre destek olacağımı söylemek isterim. Yine Çiftçi Malları Başkanlığı tarafından arazi envanteri istendi. Bu konuda ilçe tarım ile görüşüp yasalar neyi gerektiriyorsa onu yapacağız. Çiftçi Malları daha iyi hizmet vermek için güçlenmeli. Bu tür kurumlar, ekonomisi tarıma dayalı yerlerde daha önemli. Çiftçi malları güçlü olmalı ki iyi hizmet versin. Çiftçi Malları Başkanı Mustafa Umay iyi işler yapmaya gayret ediyor. Daha da iyi işler yapabilmesi için bizlerde yanında olmalıyız. Kendilerini ve yönetimini bu sıcak ve samimi karşılamadan dolayı kutluyor. Çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Kaymakam Hüseyin Öner, daha sonra Ziraat Odası Başkanlığını ziyaret etti. Başkan Ali Duman tarafından karşılanan Kaymakam Öner, odanın çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Ziraat Odası Başkanlığının yeni bir binaya kavuşturulmasını isteyen kaymakam Hüseyin Öner, Ziraat Odasının çalışmalarının çok önemli olduğunu söyledi.

Ziyaretten çok memnun olduğunu bildiren Ziraat Odası Başkanı Ali Duman, binayı yenilemek için çalışma yaptıklarını anlattı. Başkan Duman, odayı yeni binaya kavuşturacaklarını söyledi.

Kaynak: İHA