ABD'li Mucit Çocuğa Kanada'dan Davet

Kanadalı ünlü astronot Chris Hadfield, yaptığı saati okuluna götürünce gözaltına alınan ABD’li mucit çocuk Ahmed Muhammed'i, Toronto'da düzenlenecek Bilim Şovuna davet etti

TORONTO - İcat ettiği saati okuluna götürünce istenmedik gelişmeler yaşayan ABD’li mucit Ahmed Muhammed’e bir davet de Kanada’dan geldi.

Daha önce ABD Başkanı Barack Obama, Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, Demokrat Parti başkan aday adaylarından Hillary Clinton, NASA, Google ve Massachust Institute of Technology (MIT) gibi kişi ve kuruluşlardan destek mesajları ve davet alan 14 yaşındaki Ahmed Muhammed, Kanada’nın Toronto kentinde 28 Ekim’de düzenlenecek Bilim Şovuna da davet edildi.

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki görevi süresince, uzaydan yaptığı canlı yayınlar ve gösterileri ile astronomiye farklı bir bakış getiren Kanadalı ünlü astronot Chris Hadfield, Ahmed Muhammed’e,Twitter hesabı üzerinden davet yolladı. Ahmed Muhammed’in polis tarafından elleri kelepçelenerek gözaltına alınmasından hemen sonra Twitter’da  #IStandWithAhmed haştagi ile başlayan destek kampanyasına katılan  Chris Hadfield, "Merhaba Ahmed, 28 Ekim’de Toronto’da düzenleyeceğim Bilim Şovuna katılmandan mutlu olacağım. Biletin hazır ve seni bekliyor" şeklinde paylaşımda bulundu. Chris Hadfield’in takipçileri ise paylaşımın hemen ardından Ahmed Muhammed’e uçak biletini yollama ve konaklama ücretini karşılama teklifinde bulundular.

ABD'nin Teksas eyaletinde yaşayan 14 yaşındaki Ahmed Muhammed adlı Müslüman lise öğrencisi, evinde yaptığı ve Fen dersi öğretmenine göstermek için okula götürdüğü saati, bomba sanan bir başka öğretmenin ihbarı üzerine, okula gelen polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Gözaltı sonrası dünya gündemine gelen Ahmed Muhammed’e Başkan Obama başta olmak üzere hemen her kesimden destek mesajları ve davetler gelmişti.

Kaynak: AA