5. Amed Tenis Cup Turnuvası Sona Erdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından bu yıl düzenlenen 5. Amed Tenis Cup Turnuvası, Parkorman Tenis Kortu’nda oynanan final maçları ile sona erdi. 136 sporcunun mücadele ettiği turnuvada dereceye girenlere ödüller verildi.

5. Amed Tenis Cup Turnuvası Sona Erdi
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü tarafından bu yıl düzenlenen 5. Amed Tenis Cup Turnuvası, Parkorman Tenis Kortu’nda oynanan final maçları ile sona erdi. 39’u kadın 136 sporcunun dört kategoride mücadele ettiği turnuvada, yetişkin kadınlar kategorisinde Gökçe Kutlu ve Gökçe Çinkiz, yetişkin erkekler kategorisinde Ali Bedük ve Hasan Dağ final maçı için karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen iki maç sonucunda kadınlarda Gökçe Çinkiz, erkeklerde ise Hasan Dağ kazanarak, turnuvada birinci oldu.

“SPORUN TOPLUMSALLAŞMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Ardından turnuvada dereceye giren oyuncular için düzenlenen ödül töreninde konuşan Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Semra Kıratlı, 15 gün boyunca spor şöleni yaşatan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürlüğü çalışanlarına, gönüllülere ve tenis severlere teşekkür etti. Sporun giderek toplumsallaşması ve toplumun her kademesine doğru kaymasının kendilerini sevindirdiğini belirten Kıratlı, “Biz daha çok sağlıklı nesiller yetiştirme, sporun elit bir grubun tekelinde değil de halklaştığı, toplumsallaştığı bir spor anlayışıyla halkımızla birlikte olmak istiyoruz. Düzenlediğimiz turnuvalarda arkadaşların verdiği emekle de bu yavaş yavaş açığa çıkmış durumdadır. Yaptıkları spor çalışmalarında toplumun her kesiminden vatandaşlar bir araya gelerek güzel anlar yaşıyor” dedi.

DÖRT KATEGORİNİN BİRİNCİLERİNE ÖDÜLLER VERİLDİ

Daha sonra Kıratlı ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü eğitmenleri, turnuvada birinci olan yetişkin kadınlar kategorisinde Gökçe Çinkiz, yetişkin erkekler kategorisinde Hasan Dağ, kız çocuklar kategorisinde Gamze Çakmak ve erkek çocuklar kategorisinde Karan Eyyubi ile dereceye giren sporculara ödüller verdi.
Kaynak: İHA