Kaymakam Öner Toprak Tahlil Laboratuvarı Çiftçiler İçin Bir Şans

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kaymakam Hüseyin Öner, Toprak ve Yaprak Tahlil Laboratuarını ziyaret etti. İlçe Müdürü Erdal Aldağ ve görevlilerden bilgi alan Kaymakam Öner, laboratuarın çiftçiler için bir şans olduğunu dile getirdi.

Kaymakam Öner Toprak Tahlil Laboratuvarı Çiftçiler İçin Bir Şans
Burhaniye de, önceki ay görevine başlayan Kaymakam Hüseyin Öner, ilçedeki kişi ve kurumlara iadeyi ziyaretler de bulunmaya başladı.

Dün, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne giden Kaymakam Öner’i Müdür Erdal Aldağ kapıda karşıladı. Bu arada, müdürlüğün bitişiğindeki Toprak ve Yaprak Tahlil Laboratuarını gezen Kaymakam Öner, laboratuarı çok beğendi. Müdür Erdal Aldağ ile laboratuar görevlileri Ferhat Hazar ve Hakan Gör’den bilgiler alan Öner, laboratuarın çiftçiler için bir şans olduğunu söyledi.

Çiftçilerin topraklarını tahlil ettirmelerini isteyen Kaymakam Hüseyin Öner,” Böyle bir laboratuarın burada bulunması çiftçilerimiz için büyük bir şans. Yöre çiftçileri buradan yararlanmalı. İlçemizde tarım ve hayvancılığı geliştirmek için projeler hazırlayacağız. Arkadaşlarımıza başarı diliyorum” dedi.

Ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getiren İlçe Müdürü Erdal Aldağ. da,” Laboratuarımızda yıllık yaklaşık 2 bin dolayında numune tahlil edilmektedir. Arkadaşlarımız başarılı bir çalışma içindedir. Laboratuarımızın kapandığı yönünde dedi kodular çıkmış. Bu kesinlikle doğru değildir. Laboratuarımız başarılı bir şekilde yöre çiftçisinin hizmetindedir” dedi.

Kaynak: İHA