Kastamonu OBM'nin AB Projesi Sona Erdi

AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan "Sürdürülebilir Orman Yönetimi için Mesleki Eğitim Modüllerinin Geliştirilmesi" Projesi sona erdi.

Kastamonu OBM'nin AB Projesi Sona Erdi
Projenin sona ermesi nedeni ile düzenlenen toplantıd konuşan Orman Bölge Müdürü Hüseyin Dinçer, 2 yıldır sürdürdükleri projenin sonuna geldiklerini söyledi.

Projeye katılanlara teşekkür eden Dinçer, "Projenin çıktılarının ülkemize, mesleğimize, meslektaşlarımıza yarar getirmesini diliyorum" dedi.

Slovenya Orman Yüksek Koordinatörü Andrej Breznikar ise projenin parçası oldukları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Slovenya Orman Genel Müdürlüğünün, Slovenya'nın ormanlarından sorumlu otoritesi olduğunu belirten Breznikar, "Proje kapsamındaki çıktılar sadece sizin değil Slovenya’nın da büyük bir ihtiyacıdır" diye konuştu.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü liderliğinde yürütülen projede Bulgaristan Orman Üniversitesi ve Slovenya Orman Servisi çekirdek partner olarak yer alırken, Kastamonu Orman Fakültesi, İspanya-Katalonya Orman Bilimleri Merkezi, Polonya Collegium Balticum Koleji, Taşköprü Tarım, Hayvancılık, Balıkçılık ve Kültürel Değerlerin Korunması Derneği ile BPM Danışmanlık Hizmetleri de diğer proje ortakları olarak yer aldı.

İki yıl süren projenin koordinatörlüğünü İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Adem Genç yürüttü ve 288 bin Avro bütçesi olan projenin 216 bin Avrosu AB tarafından hibe olarak karşılandı.

Toplantı, projeye katılanlara plaket verilmesinin ardından son buldu.

Kaynak: AA