İsveçli Blog Yazarları, İzmir'de

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, kentin tanıtımı için İsveç'ten blog yazarlarını Seferihisar'da ağırlıyor

İzmir Kültür Ve Turizm Müdürlüğünün, kentin tanıtımı için İsveç'ten gelen blog yazarlarını Seferihisar'da ağırladığı bildirildi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, açıklamasında, İsveç'in popüler ses sanatçıları Danny Saucedo ve Molly Sanden'in, kentin tanımı için 1-8 Eylül'de İzmir'de konuk edildiğine değinerek, İzmir’e özel deneyim gezisi için müzik konulu sosyal medya kampanyasında ödüllendirilen İsveçli blog yazarlarını da 19 Eylül'e kadar "sakin şehir" Seferihisar'da ağırlayacaklarını belirtti.

Blog yazarı Caroline Sandström koçluğundaki 11 kişinin, bölgenin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıma fırsatı bulduğunu ifade eden Ediz, şunları kaydetti:

"Misafirlerimiz, kendi elleriyle kabak çiçeği dolması, reyhanlı salata yapmayı, Türk usulü hamur işi pişirmeyi öğrendi. Ayrıca aktif yaşam için sörf, yoga, bisiklet turu gibi spor etkinliklerini gerçekleştirilerek, konukların İzmir’in yaşanabilir huzurlu kent olgusunu hissetmeleri sağlanacak."

Ediz, İsveçli konukların izlenimlerini gerek fotoğraf gerekse kısa video kliplerle takipçi sayısı yüksek sosyal medya hesaplarında paylaştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA