İşçiler Grev Yaptı, Fabrikada Üretim Durdu

İzmir’in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren bir boya fabrikasında çalışan işçiler, mesai arkadaşlarından bazılarının süresiz izine çıkartılması ve işten atılması üzerine iş bırakarak fabrikadaki üretimi durdurdu.

İşçiler Grev Yaptı, Fabrikada Üretim Durdu
Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’de faaliyet gösteren bir boya fabrikası, iddialara göre üç işçiyi zorunlu olarak izine çıkartırken, bir işçiyi ise işten attı. Olayı öğrenen Petrol-İş Sendikası grev kararı aldı. Fabrikaya tepki gösteren sendika üyeleri, fabrika önünde işçilerle birlikte direnişe geçti. İşçilerin eylemde olması sebebiyle fabrikada üretim ve satışlar durdu.

Petrol-İş Aliağa Şubesi Başkanı Ahmet Oktay, işçilerin tekrar işe alınması gerektiğini ifade ederek, "Boya fabrikası tarafından alınan bu kararları ve işten atmaları asla kabul etmeyiz. Biran önce işten atılan arkadaşımız işe geri alınacak ve sendikamızı tanıyacak. Aliağa Organize Sanayi Bölgesindeki boya fabrikasında çalışan işçiler çalışma koşullarının iyileştirilmesi adına anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye oldu. Sürdürmüş olduğumuz örgütlenme mücadelemiz devam ederken, sendikaya ve örgütlü işçinin birliğine tahammül edemeyen boya fabrikasının işvereni sendikalı oldukları gerekçesiyle üç işçi arkadaşımızı zorunlu izne çıkardı. İzni biten bir arkadaşımız işbaşı saatinde fabrikaya gittiğinde iş aktinin feshedildiği bildirildi.

Bunun üzerine sendikamız fabrika önünde işçilerle birlikte direnişe geçmiş, boya fabrikasında üretim ve satış durdurulmuştur" dedi.

Kaynak: İHA