GÜNDEM ÖZETİ / 16 Eylül 2015

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, JW Marriott Otel'de düzenlenecek 3. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu'na katılacak.

(Ankara/10.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, C20 (Civil 20) Zirvesi'nin kapanış oturumunda konuşma yapacak.

(İstanbul/16.15)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ASO'nun Etnografya Müzesi'nde düzenlediği 5. Büyükelçiler Resepsiyonuna katılacak.

(Ankara/17.30)

3- Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, valiliği ziyaretinin ardından basın toplantısı düzenleyecek, Ege Bölgesi Sanayi Odasını ziyaret edecek.

(İzmir/10.00-14.00)

4- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Salih İzbul ve beraberindeki heyetle bir araya gelecek, heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

(Ankara/12.00)

5- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. Yüksekdağ, Halkın Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanı Erkan Baş ve Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ile parti genel merkezinde bir araya gelecek.

(Ankara/12.30/13.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Irak'ın başkenti Bağdat'ta 18 Türk işçinin kaçırılmasıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

3- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Sana)

4- İsrail askerlerinin Yahudi yerleşimciler eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girişi ve ardından Filistinlilere müdahalesi ile yaşanan olaylara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs)

5- Suudi Arabistan'ın Mekke kentinde meydana gelen vinç kazasıyla ilgili gelişmeler izlenecek.

(Mekke)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, temmuz ayına ilişkin Uluslararası Yatırım Pozisyonu verilerini açıklayacak.

(Ankara /10.00)

2- TÜİK, temmuz ayı motorlu kara taşıtları ile yılın ikinci çeyreğine ilişkin inşaat ciro ve üretim endekslerini kamuoyuyla paylaşacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Ertuğrul Fırkateyni'nin Japonya'ya seyrinin 125. yıl dönümü faaliyetleri kapsamında Beşiktaş'taki Deniz Müzesi Komutanlığı'nda "Ertuğrul'un İzinde Deniz Kuvvetleri ve Diplomasi" konulu sempozyum düzenlenecek, İstanbul Boğazı'na çelenk bırakılacak.

(İstanbul/10.00)

2- Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TZOB Genel Merkezi’nde kurbanlık fiyatlarına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.30)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk hafta mücadelesi, 4 ayrı grupta yapılacak 8 karşılaşmayla sona erecek.

2- Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçlarında, Sırbistan ile Çek Cumhuriyeti, İtalya ile Litvanya karşı karşıya gelecek.

(Lille/19.30/22.00)

3- Fenerbahçe ile Norveç'in Molde takımları arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi (A) Grubu ilk hafta maçı öncesi, her iki takım son antrenmanlarını yapacak ve teknik direktörler Vitor Pereira ile Erling Moe basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/15.00/18.00/19.30/20.00)

4- UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu’ndaki ilk maçında Skenderbeu ile deplasmanda mücadele edecek olan Beşiktaş’ın teknik direktörü Şenol Güneş basın toplantısı yapacak, siyah-beyazlı ekip maç öncesi son idmanını gerçekleştirecek.

(Tiran/20.30/21.00)

5- Ziraat Türkiye Kupası 1. tur erteleme maçlarında, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile Dersimspor, Iğdır Arasspor ile Van Büyükşehir Belediyespor karşılaşacak.

(Erzurum/Iğdır/14.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.
Kaynak: AA