Forum Mersin 'Çanakkale Müzesi Ve Fotoğraf Sergisi'ne Ev Sahipliği Yaptı

Forum İçel Alışveriş Merkezi, Çanakkale Savaşları’nı her yaştan insana öğretmek üzere hazırlanan ‘100. Yıl Çanakkale Müzesi ve Fotoğraf Sergisi’ne ev sahipliği yaptı.

Forum Mersin 'Çanakkale Müzesi Ve Fotoğraf Sergisi'ne Ev Sahipliği Yaptı
Türkiye’ye dolaşan ‘100. Yıl Çanakkale Müzesi ve Fotoğraf Sergisi’, 4-13 Eylül 2015 tarihleri arasında da Forum İçel ziyaretçileriyle buluştu. Forum İçel ziyaretçileri, Çanakkale ruhunun savaştan kalma malzemeler ve fotoğraflarla sunulan sergide unutamayacakları bir yolculuğa çıktı. Ajans 2023 ve Dünya Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından oluşturulan müzede, Çanakkale Savaşı’nda kullanılan gerçek malzemeler, döneme ait üniformalarla giydirilmiş askerler, Çanakkale’yi yansıtan yapılarla ilgili maketler ve 100 yıl öncesinin fotoğrafları sergilendi.

Ziyaretçilerine uzman rehberlerin anlatımlarıyla Çanakkale mücadelesini adeta yeniden yaşatan sergiyi gezenler, savaşta kullanılmış silahlar, süngüler, mataralar, kıyafetler gibi yüzlerce objeyi görme fırsatı buldu. Müzede büyükler özellikle gerçek malzemelere yoğunlaşırken, çocuklar ve gençler de dönemi yansıtan maketleri ve Çanakkale kahramanlarını sevdirerek öğretmek üzere hazırlanan çizgi romanları ve kutu oyunlarını ilgiyle incelediler.
Kaynak: İHA