Kütahya'da Hayvan Pazarı Açıldı

KÜTAHYA - Kütahya'da, kurban satışları için hazırlanan "Canlı Hayvan Pazarı" düzenlenen törenle açıldı.

Kütahya-Tavşanlı karayolu, Bölcek mevkisideki hayvan pazarının açılışında konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş, hayvan pazarının bin 500 büyükbaş, 10 bin de küçükbaş hayvan kapasiteli olduğunu söyledi.

Hayvan pazarında, büyükbaş hayvanlar için 210 adet, küçükbaş hayvanlar için ise 120 adet kapalı padok ile  112 adet de açık padok bulunduğunu bildiren Ertaş, şöyle konuştu:

"Pazarımızda ayrıca küçükbaş ve büyükbaş hayvanlar için serbest giriş bölümleri bulunmaktadır. Hayvan yetiştiricilerin rahat bir şekilde satışlarını yapmaları amacıyla mevcut bulunan ışıklandırmamız, su tesisatımız, tuvaletlerimizin yanı sıra mescidimiz de bu yıl genişletilmiş ve ilave olarak bu yıl 2 adet duş alma yeri yapılmıştır. Pazaryerimizde 1 sosyal tesis, 1 mescit, 1 kesimhane, 1 kurban kontrol denetim merkezi bürosu, 1 kantar ve 1 idari binamız bulunmaktadır. Küçükbaş hayvanlar için kuralar çekilmiş olup, hayvan sahiplerine padokları teslim edilmektedir. Şehrimizden pazaryerine gelmek isteyen vatandaşlarımız için kurban pazarı süresi boyunca otobüslerimiz hizmet verecektir."

Ertaş, hayvan pazarının bayramın üçüncü gününe kadar açık kalacağını da sözlerine ekledi.

Daha sonra, hayvan pazarı dualarla açıldı. Açılış törenine katılan, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Şükrü Nazlı ve İshak Gazel, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz ve diğer katılımcılar, pazarı gezerek satıcılarla görüştü.

Kaynak: AA