KONESKOP'tan, İşyerleri Zarar Gören Üyelerine Yardım

ANTALYA - Konyaltı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (KONESKOP), yangında işyerleri zarar gören iki üyesine 20 bin lira yardımda bulundu.

KONESKOP'tan yapılan yazılı açıklamada, Konyaaltı'nda bulunan Sosyete Pazarı'nda ağustos ayında çıkan yangında 5 işletmenin tamamen yandığı hatırlatıldı.

Kooperatif Başkanı Durali Kolpak, yangında tek tesellilerinin can kaybının yaşanmaması olduğunu vurgulayarak, yangında mağdur olan esnafın yaralarını sarmak için kooperatif olarak böyle bir adım attıklarını vurguladı.

Kooperatife kayıtlı Teslime Gültaze ve Muradiye Akyiğit isimli üyelere 10 bin liralık yardım çeklerini veren Kolpak, "O günkü yangında 5 esnafımız maddi zarar gördü. Bu 5 işletmenin 2'si kooperatifimize üye olan işyerleriydi. Kooperatif yönetim kurulu olarak mağduriyet yaşayan esnafımıza yönelik böyle bir karar aldık. Bu nedenle her bir üye işletmemize 10 bin lira olmak üzere toplamda 20 bin lira yardım yaptık" ifadesini kullandı.

Çıkan yangında işyeri zarar gören Teslime Gültaze, yapılan yardımdan mutluluk duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Yangının başlangıcından itibaren bu zor günlerimizde bizi yalnız bırakmayan, sorunlarımıza çare arayan ve en kısa sürede çözüm üreten Başkan Kolpak'a şükranlarımızı sunuyoruz."

Kaynak: AA