Irak'ta Askeri Eğitim

Irak'taki Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı askeri kolejdeki subay adayları, ülkeleri için en büyük tehdit unsuru olan teröre karşı özel eğitimden geçiyor

Irak'ın başkenti Bağdat'ta Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı olan askeri kolejdeki subay adayları, ülkenin içerisinde bulunduğu güvenlik şartlarına göre özel eğitimlerden geçiyor.

Bağdat'ın güneydoğusundaki Rustemiye bölgesindeki askeri kolejde eğitim alan subay adayları, savaş şartlarına tam olarak uyum sağlayabilmek için ağır eğitimlere tabi tutuluyor. Her gün yeni askeri taktiklerin öğretildiği kolejde, özellikle ülkenin karşısındaki en büyük tehdit olan terörizme karşı etkili mücadele verilmesi için terör hakkında daha dikkatli ve önemli eğitimler veriliyor.

Bağdat'taki Askeri Kolej Komutanı Hamit ez Zuheyri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak'ın içerisinde bulunduğu güvenlik şartlarına uygun bir şekilde, daha önce subay adaylarına verilen müfredatta bazı değişikler yapıldı. Eski askeri taktikler yerine, yeni ve özel durumlara karşı her zaman hazırlıklı olabilmeleri için, yeni yöntemleri öğretmeye başladık" ifadesini kullandı.

Irak'taki çatışmaların daha çok kentlerde ve sokaklarda yaşandığını belirten Zuheyri, "Terör örgütü DAEŞ'e karşı daha etkili mücadele verilmesi için, subay adaylarımıza sokak çatışmaları konusunda özel eğitimler veriyoruz. Bunun yanında yerleşim bölgelerine nasıl baskın yapılacağı hususunda üst düzey eğitimlere tabi tutuluyorlar" diye konuştu.

Zuheyri, askeri kolejde her yıl yaklaşık 750 öğrencinin üç yıllık yoğun eğitiminden geçtikten sonra subay olarak mezun olduklarını kaydetti.
Kaynak: AA