İDOB, Sezona '9. Senfoni' İle Başlıyor

İSTANBUL - İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), 2015-2016 sezonunun açılışını, ünlü Alman besteci Ludwig van Beethoven'ın "9. Senfoni"si ile yapacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre 2 Ekim'de düzenlenecek konser, Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde gerçekleştirilecek.

İDOB yeni sezonda ayrıca, önceki sezonlarda kapalı gişe oynayan eserlerin yanı sıra, klasikler ve dünya prömiyerlerinin de yer aldığı bir repertuarla izleyici karşısına çıkacak.

Operaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği "Külkedisi" (La Cenerentola), "Aşk İksiri" (L'Elisir d’Amore) ve "Uyurgezer Kız" (La Sonnambula) operalarıyla, "Sylvia" ve "Afife" baleleri, "Seyahatname 2", "Şehir-Orman", "Akdeniz" ve "Ezel Bahar" adlı modern dans eserleri yeni sezonda sahnelenecek.

Atatürk Oratoryosu ve Yahya Kemal Beyatlı Oratoryosu'nun da izleyiciyle buluşacağı sezonda ayrıca, Türk opera repertuarına önemli eserler kazandıran besteci Selman Ada'nın "Başka Dünya" operası sezon prömiyerini ve dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

Dünya opera repertuvarının ve Alman edebiyatının önemli isimlerinden Johann Wolfgang von Goethe'nin, "Faust Operası", Pietro Mascagni'nin "Cavalleria Rusticana" ve Johann Strauss II'nin "Çingene Baron Operası", sezonun yeni eserleri olarak sanatseverlerle buluşacak.

Sezon içinde ayrıca, Pyotr İlyiç Çaykovski'nin "Fındıkkıran" balesiyle Adolphe Adam'ın "Le Corsaire" (Korsan) balesi ilk defa üç perde olarak sahnelenecek.

Dünya Dans Günü kapsamında da yaşamını yitiren Türk koreografların, eserlerinden oluşan bir repertuvar sunulacak.

- İDOB, temalı konserlerin yanı sıra turnelere de katılacak

İDOB'nin geçen sezon kapalı gişe oynayan "Kuklacı ve Kitap Kurdu" ile "Can Haylazlara Karşı" adlı çocuk müzikallerinin dışında bu sezon, "Dedektif Köpek Dodo" adlı yeni çocuk müzikali de küçük izleyicilerle buluşacak.

"Leyla Gencer Konseri", "Barok Müzik Konseri", "Fransız Besteciler Konseri", "Sevgililer Günü Konseri" ve "Yeni Yıl Özel Programı" gibi temalı konserlerin de gerçekleştirileceği sezonda İDOB, yerleşik sahnelerinde yapacağı temsillerin yanı sıra, İstanbul içinde ve dışında turneler de gerçekleştirecek.

Kaynak: AA