Giresun'da Yurt Sorunu Özel Yurtlarla Aşılıyor

Giresun‘da üniversite öğrencilerine yönelik yurt işletmeciliğinde faaliyet gösteren Fatma ve Saffet Karaca çifti, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu’nu ziyaret etti.

Giresun'da Yurt Sorunu Özel Yurtlarla Aşılıyor
Oda Başkanı Çakırmelikoğlu’nu makamında ziyaret eden Yurt işletmecisi Karaca çifti ”Bugün itibariyle bize bağlı üç yurt, bir pansiyon bulunmaktadır. Bu yurtlar ise toplam 530 yatak kapasitesi vardır. Giresun Üniversitesi öğrencilerine hizmet veren yurtlarımız bugün yoğun talep görmektedir. Özel yurt anlamında Giresun son iki yılda önemli mesafeler aldı, ilk yılları hatırlarsanız öğrenciler kalma sorunu yaşamaktaydı. Bugün ise bu sorun minimize edilmiş durumdadır. Fakat devlet yurdu yine yetersiz gözükmektedir” dedi.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu da ziyarette yaptığı konuşmada ”Yurt sorunu da sizler gibi girişimcilerimizin yatırımları ile önemli bir aşamaya ulaşmış, ihtiyaçları karşılayacak boyuttadır. Ancak üniversitemizin ülkemizin sayılı üniversiteleri arasına girebilmesi için el ele vererek, kişisel düşüncelerden sıyrılarak birlikte daha fazla çalışmamız gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA