Elazığ Kızılay Kan Merkezi, Kan Bağış Merkezine Otobüs Bağışladı

Elazığ Kızılay Şube Hizmetleri tarafından Elazığ Kan Bağış Merkezi’ne hediye edilen kan bağışı otobüsünün açılış töreni yapıldı.

Elazığ Kızılay Kan Merkezi, Kan Bağış Merkezine Otobüs Bağışladı
Elazığ Öğretmenevi önünde yapılan törene, Vali Murat Zorluoğlu, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Türk Kızılayı Malatya Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Osman Özgül, Elazığ Kızılay Kan Bağışı Müdürü Dr. Selvi Eroğlu ve Kızılay sağlık personeli ile birlikte vatandaşlar katıldı.

Hibe edilen kan bağışı otobüsünün vatandaşların hizmetine sunulduğunu belirten Vali Zorluoğlu, Kan bağışı konusunda da vatandaşların duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Kanın acil ve sürekli bir ihtiyaç olduğunu anlatan Zorluoğlu, Elazığ’daki kan ihtiyacının neredeyse tamamının Kızılay tarafından karşılandığını vurguladı.

Elazığ’ın yıllık kan ihtiyacının 15-20 bin ünite arasında olduğuna dikkat çeken Zorluoğlu, “Ben bütün vatandaşlarımızdan acil ihtiyaç ortaya çıkmadan Kızılay kan merkezlerimize başvurup kan vermelerini istirham ediyorum. Tabi ihtiyaç olmaz ama neticede hastalarımız oluyor. Malum terör hadiseleri arttı. Bazı yaralı askerlerimiz, güvenlik kuvvetlerimiz oluyor. Maalesef deprem bölgesindeyiz. Zaman zaman tabi afetlere maruz kalıyoruz. Bu tür zamanlarda çok daha fazla miktarda ihtiyacımız oluyor. O bakımdan bütün Elazığlı kardeşlerimi vatandaşlarımı bu kan bağışı konusunda tekraren duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu vesileyle otobüsümüzün de önemli bir işlev göreceğini düşünüyorum” dedi.

“GÜNLÜK 50-60 KAN BAĞISI HEDEFİMİZ”

Türk Kızılayı Malatya Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Osman Özgül ise, yeni kan bağışı otobüsünde günlük yaklaşık 50-60 civarlarında kan bağışı hedeflediklerini anlatarak, “İlimizin hedefi 14 bin ünite kan bağışlanmak ile birlikte, başarılı bir şekilde hedeflerini tutturmaktadır. Umarız bu hizmetler artarak devam edecektir. Tabi Kızılay’ın başarıları sadece kendi bünyesiyle olmamakla birlikte şehrimizin önderleriyle yani, Valimiz, Belediye Başkanımızın Kızılay’a destekleriyle artarak devam edeceğini düşünmekteyim” diye konuştu.

Konuşmaların ardından otobüsün kurdelesi kesilerek, açılış yapıldı. Otobüsün 3 gün boyunca öğretmenevi önünde vatandaşlardan gelecek kan bağışlarını kabul edeceği belirtildi.
Kaynak: İHA