810 Sayılı Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinden Çiftçiye Kolaylık

Karadeniz Birliğe bağlı faaliyet gösteren 810 Sayılı Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi özel bir banka ile protokol imzalayarak çiftçinin parasını alım sahasında ödemeye başladı.

Kooperatife ürün getiren üretici ürünü teslim ettikten sonra kooperatiften almış olduğu belgelerle kooperatif bahçesine kurulan mobil şubeden parasını peşin olarak alabiliyor.

Kooperatif Başkan Yardımcısı Hayrettin Taşan, "Özel bir banka ile protokol imzaladık. Bu sayede çiftçimiz alın teri kurumadan emeğinin karşılığını, bankaya gitmesine gerek kalmadan mobil şubeden alabiliyor" dedi.

Ayçiçeği üreticisi Sefer Çakan ise uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Uygulama güzel. Ayağımıza kadar hizmet gelmiş. Bizim için iyi bir uygulama. Her iş böyle kolay olsa her şey daha güzel olacak" diye konuştu.

Bankanın Tarım Bankacılığı Portföy Yöneticisi Veysel Talaş ise 810 Sayılı Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatif ile yapılan protokol kapsamında çiftçilere daha iyi hizmet verebilmek adına mobil şube ile hizmet verdiklerini belirterek, "Çiftçimizin ayağına kadar gelip ödemelerimizi burada yapıyoruz" ifadesinde bulundu.

Uygulama sayesinde ürünü teslim eden çiftçiler mobil şubeden veya ATM’den paralarını beklemeden alıyorlar.

Kaynak: AA