Sepsis İçin Eğitim Seferberliği

Sespis için eğitim seferberliği başlatılıyor.

Türk Yoğun Bakım Derneği’nin Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirdiği ‘Sepsis Farkındalık Eğitimleri’ ile 25 bin sağlık personeline ulaşıldığını belirten Dernek Başkanı Prof. Dr. Necmettin Ünal, “Derneğimiz bu faaliyetleri 2015 - 2016 eğitim yılı boyunca sürdürecektir. “Sepsis Tanı Eğitimleri” ile Sepsis tanısında Avrupa Yoğun Bakım kongresinde de deklare edilecek olan bilgi güncellenmesinin tüm hekimlerce bilinmesi ve vaka kayıtlarının buna göre yapılması hem hasta kayıplarını azaltmak hem de Sağlık Bakanlığı bünyesinde geçerli ve doğru istatistiki verilerin yer alması açısından oldukça önemlidir” dedi.

Kamu Hastaneleri Kurumu’nun organizasyonu ve Türk Yoğun Bakım Derneği’nin eğitmen desteği ile 14 Eylül 2015 tarihinde 11 ilde eşzamanlı düzenlenecek program, toplam 24 hastanenin hekimlerini kapsayacak. Türkiye genelinde tekrarlayan etaplar şeklinde gerçekleştirilecek eğitim programında amaç, 2014 yılında verilen ‘Sepsis Farkındalık Eğitimler’ni bir üst seviyeye çıkartarak ‘Sepsis Tanı Rehberi’ni Türkiye genelinde tüm hekimlere aktarmak olacak.

Hastaların erken tanı ile tedaviye başlanmasını sağlayacak alt yapıyı oluşturmayı hedefleyen eğitimler için Türk Yoğun Bakım Derneği, özel ve üniversite hastaneleri içinde girişimlere başladı.

“Sepsis Tanı Eğitimleri” - İlk etpat Eğitim verilecek il ve kurumlar; Marmara Üniversitesi Pendik EAH, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bakırköy Dr. Sadi Konuk EAH, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde aralarında bulunduğu çok sayıda hastanede eğitim verilecek.
Kaynak: İHA