Milas'ı Kış Mevsimine Hazırlıyoruz

Türkiye’nin en fazla yağış alan ikinci ili olan Muğla’da yaklaşan kış mevsimi nedeniyle MUSKİ ekipleri önlem almaya devam ediyor. İl genelinde dereleri ıslah çalışmalarını sürdüren MUSKİ, son olarak Milas İlçesinde bulunan Balavca deresinin temizliğine başladı. MUSKİ 2. Bölge Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kış mevsiminde yoğun yağışlar nedeniyle kapanan dere yatağında yapılan ıslah çalışmalarıyla birlikte ilçede olası taşkınların önüne geçerek sorunsuz bir kış sezonu yaşanması amaçlanıyor.

Milas'ı Kış Mevsimine Hazırlıyoruz
130 bin gibi yoğun bir nüfusun ikamet ettiği Milas İlçesinde çalışmalarını sürdüren MUSKİ ekipleri, 4 bin metre boyunca Balavca deresinin ıslah çalışmasına sürdürüyor. Dere temizliğiyle birlikte, bazı noktalarda derenin boyu altında kalan yağmur suyu çıkış hatlarının yoğun yağışlarda işlevini yerine getirebilmesi için bu bölgelerde derenin boyu yükseltiliyor.

Derelerin ıslahı hakkında açıklamalarda bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, tüm ilde taşkın meydana gelebilecek dereleri temizleyerek vatandaşların mağdur olmamaları için çalıştıklarını belirtti.

Ülgen “Bilindiği üzere ilimiz çok fazla yağış alan bir bölge bu nedenle derelerimizin ıslahını bir an önce tamamlayıp taşkınların önüne geçmek istiyoruz. Derelerde yoğun yağışın sebep olabileceği olumsuzlukların vatandaşlarımızı etkilememesi için önlemlerimizi alıyoruz. Bunun yanı sıra şehrimizin görselliğinin bozulmaması ve kötü kokuların yayılmaması adına ıslah çalışmaları yürütüyoruz. Temiz bir çevre için tüm derelerimizin ıslahını kısa sürede tamamlayacağız” dedi.

Kaynak: İHA