Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu

Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun organize ettiği tura yaklaşık 120 sporcu katılıyor

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen ve Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale illerini kapsayan "Kuruluştan Kurtuluşa Bisiklet Turu" başladı.

Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Söğüt ilçesindeki Ertuğrul Gazi Türbesi önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, tura katılan sporcuların Çanakkale'ye kadar pedal çevirerek, tarihi iki noktayı birleştireceğini söyledi.

Turun önemine değinen Nayir, şöyle konuştu:

"Birbirimize bağ olan değerlerin bugün hala yaşadığının bir örneği olarak sizler önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Tarihi mekanlardan Çanakkale'deki şehitlerimize selamlarımızı götüreceksiniz. Bu yarışta olmanın mutluluğunu inanıyorum ki bir ömür boyu taşıyacaksınız. Bizler, Ertuğrul Gazi'yi anma törenlerine katılarak, ayrı bir güzellik ve özellik kattığınıza inanıyoruz. Sizler de bunun bir parçası olarak, bu önemli görevi ifa etmenin mutluluğunu yaşıyorsunuz. Kutsal, tarihi ve kültürel değerlerimize barışık olarak destek veren tavrınızı ömür boyu sürmesini diliyorum."

Daha sonra Nayir, Çanakkale Valisi Hamza Erkal'a ulaştırılmak üzere Türk bayrağı ve Ertuğrul Gazi Türbesi'nden alınan toprağı sporculara teslim ederek, turu başlattı.

Etkinliğe katılan yaklaşık 120 sporcu, 5 etaptan oluşan turu tamamlayıp, Çanakkale'ye ulaşacak.
Kaynak: AA