Derebucak'taki Orman Yangını Kısmen Kontrol Altına Alındı

Konya’nın Derebucak ilçesine bağlı Çamlık Mahallesi’ndeki Kızıldağ’ın yamaçlarında dün saat 12.00 sıralarında çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi.

Derebucak'taki Orman Yangını Kısmen Kontrol Altına Alındı
Beyşehir Orman İşletme Müdürü Murat Sezen, yaptığı açıklamada, bölgede yaklaşık 26 saattir devam eden yangının kısmen kontrol altına alındığını belirterek, söndürme çalışmalarının ara verilmeden yer ekipleri tarafından gece de sürdüğünü söyledi.

Başka yerlerdeki ihtiyaç nedeniyle bölgede çalışmalara katılan Antalya’dan gelen 3 yangın söndürme helikopterinin öğlen saatlerinde alandan ayrıldığını vurgulayan Sezen, söndürme çalışmalarının karadan yer ekipleri tarafından halen yürütüldüğünü belirterek, "Yangının çıktığı saha taşlık, kokurdanlık, kayalık olduğu için yol açma çalışması yapan dozerlerimiz yolu bitiremedi ve alt tarafa henüz tamamen ulaşamadık ve çeviremedik. Ama çalışmalar devam ediyor, ekiplerimiz birkaç noktadan yol açmaya çalışıyor. Helikopterler saat 12.00 gibi bölgeden ayrıldı. Şu an rüzgar kesildi, hava sakin görünüyor. Zarar gören saha ölçümünü ise henüz yapmadık, ölçüm yapınca bu konuda net bir şey söyleyebiliriz. Şu an için yangın kısmen kontrol altına alındı diyebiliriz ama çalışmalar halen durmadan devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA