CHP Turgutlu İlçe Teşkilatında Arbede

CHP İlçe Başkanı olarak göreve yeni atandığını ileri süren Erk Kayabaş ile bazı partililer arasında arbede yaşandı

CHP Turgutlu İlçe Teşkilatı’nda ilçe başkanı olarak göreve yeni atandığını ileri süren Erk Kayabaş ile bazı partililer arasında arbede yaşandı.

CHP Genel Merkezi tarafından mevcut ilçe başkanı Selahattin Yönak'ın yerine kendisinin göreve atandığını ileri süren Kayabaş, parti binasında basın toplantısı düzenlemek istedi.

Aralarında CHP eski Manisa milletvekili Hasan Ören'in de bulunduğu bazı partililer Kayabaş'a, basın toplantısı yapılmasının doğru olmadığını söyleyince iki grup arasında tartışma başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar birbirlerine salondaki sandalyeleri fırlattı. Çıkan kavga sonrası teşkilat binasına çağrılan polis, duruma müdahale etti.

CHP eski milletvekili Ören, yeni yönetimin atandığına dair resmi yazı olmadığı yönünde itiraz etti.

Yarım kalan toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan Kayabaş, "Atama yazısı faks olarak bize ulaşmıştır. Bunun sonrasında bize yapılacak bir şey varsa yapılsın diyoruz. Biz birlik beraberlik içeresinde olmak isteyen insanlarız. Bizim yaptığımız bir yanlış varsa biz görevden alınabiliriz hukuka saygılıyız. Toplantıya katılan herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde olacakları hep birlikte izleyeceğiz” dedi.

Ören ise durumun bu hale gelmesinde CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in sorumlu olduğunu öne sürerek, "Eğer burada aldığımız 28 bin oy düşerse bu insanlar değil Özgür Özel suçludur” ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA