Uluslararası Yed-İ Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali

Anadolu'da yaşamış 7 evliyanın hayatının beyaz perdeye taşındığı festivalde, Fatih Sezgin, "Ekmek Kırıntıları" isimli filmi "En iyi film" ödülüne sahip oldu

"Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali"nde Fatih Sezgin, "Ekmek Kırıntıları" isimli yapımı ile "En iyi film" ödülüne layık görüldü.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının (BTSO) desteğiyle, Türkiye'de 60, yurtdışında da 15 olmak üzere 75 üniversitenin iletişim fakülteleri ile ortaklaşabu yıl ikincisi gerçekleştirilen festivalde gençler, Anadolu'da yaşamış 7 büyük evliyanın hayatının konu edildiği senaryo ve kısa filmleri ile yarıştı.

Festival çerçevesinde filmler BTSO katkılarıyla ücretsiz olarak 3 gün boyunca Orhangazi Parkı'nda halkla buluştu.

BTSO Hizmet Binası'nda kent protokolü, sanat ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen festivalde konuşan BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, oda olarak ekonomiye olduğu kadar kültür ve sanata da katkı sağladıklarını belirtti. Topuk, şöyle konuştu:

"Allah dostu 7 Evliya'nın beyaz perdeye taşındığı Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali gençlerimizin manevi duygularını ön plana çıkardı. Bugün burada yetenekli kardeşlerimizin gözünden tekrardan yorumlanan evliyalarımızın hayat hikayelerini izleme şansı bulduk. Birbirinden etkileyici çalışmalar ortaya koyan gençlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Festival Koordinatörü Eda Sürmeli de bu yıl Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve BTSO'nun desteğiyle düzenlenen festivalin konusu ve içeriğiyle dünyada ilk olma özelliğini barındırdığını söyledi.

Festivalde ödül almaya hak kazanan senaristlere ödülleri BTSO Meclis Başkanı Topuk tarafından verildi.

Fatih Sezgin, "Ekmek Kırıntıları" isimli filmi ile festivalde en iyi film ödülüne sahip olurken, Hüdai Ateş, "Emir Yukarıdan" filmiyle ikinciliği, Emre Karapınar "Hafza" filmiyle üçüncülüğü, Tayfur Kurt ise "İlk Yardım" filmiyle dördüncülüğü elde etti.
Kaynak: AA