Kazakistan Film Günleri Zeytinburnu'nda Başladı

Zeytinburnu Belediyesi ve Kazakistan İstanbul Başkonsolosluğu işbirliği ile düzenlenen, Kazakistan Film Günleri Zeytinburnu’nda başladı. 13 Eylül’e kadar sürecek olan festivalde, kısa ve uzun metrajlı filmlerin gösterimi yapılacak.

Kazakistan Film Günleri Zeytinburnu'nda Başladı
İstanbul’da kozmopolit yapısıyla bilinen Zeytinburnu’nda, Zeytinburnu Belediyesi ve Kazakistan İstanbul Başkonsolosluğu işbirliği ile düzenlenen, Kazakistan Film Günleri başladı.

Festivalin açılış töreni, Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Yerkebulan Sapiyev ve Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem İskenderoğlu’nun katılımıyla Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. İstanbul’da yaşayan Kazak vatandaşların da yoğun katılımın gösterdiği festival, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in hayatının anlatıldığı filmin gösterimi ile başladı.

“EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞIMIZ İÇİN ÇOK MEMNUNUZ”

Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem İskenderoğlu, burada yaptığı konuşmada film festivalinin önemine dikkat çekerek, “Bugün dost ve kardeş ülkemiz Kazakistan Film Günleri için burada toplanmış bulunmaktayız. Sizleri burada ağırlamaktan dolayı son derece memnunuz. Bu güzel etkinliğe ev sahipliği yaptığımızdan dolayı ayrıca çok memnun olduk” dedi.

Kazakistan İstanbul Başkonsolosu Yerkebulan Sapiyev ise, “Bizim için hayat bugün ayrı bir anlam taşıyor. Çünkü bugün Kazak Hanlığı’nın kuruluşunun 550’inci yılını kutluyoruz” diye konuştu.

“İSTANBUL’DA BÜYÜMÜŞ BİR KAZAK OLARAK ÇOK MUTLUYUM”

Türkiye’de yaşamasından dolayı yaşadığı memnuniyeti dile getiren ve Kazak kültürünün ülkemizde daha çok tanıtılmasını arzu ettiğini söyleyen, Gülsüm Buyurgan, “İstanbul’da büyümüş bir Kazak olarak çok mutluyum. Kazakistan’ın Türkiye’mizde, yoğun bir şekilde tanıtılmasını çok arzu ediyorum. Aslen Kazak Türklerindenim. Ama ben Türkiye Türk’üyüm. Belediyemize de çok teşekkür ediyorum bu imkanı sağladığı için” şeklinde konuştu.

Kazakistan Film Günleri, 13 Eylül’e kadar Zeytinburnu Kültür Merkezi’nde devam edecek.
Kaynak: İHA