'Star Gazetesi Necip Fazıl Ödülleri'

"Necip Fazıl Saygı Ödülü"ne Rasim Özdenören layık görüldü

Star Gazetesi tarafından ikincisi düzenlenen ''Star Gazetesi Necip Fazıl Ödülleri'' yarışmasında, "Saygı Ödülü"ne Rasim Özdenören layık görüldü.

Star Medya binasında düzenlenen basın toplantısında Seçici Kurul Üyesi Prof. Dr. Turan Karataş, "Necip Fazıl Şiir Ödülü"nü Cevdet Karal, "Necip Fazıl Hikaye Ödülü"nü Sibel Eraslan, "Necip Fazıl Tercüme Ödülü"nü Senail Özkan, "Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülü"nü İlhan Kutluer ve "Saygı Ödülü"nü Rasim Özdenören'in kazandığını açıkladı.

Cevdet Karal'ın, modern Türk şiirinin temsilcisi olduğu, Türkçe'yi ustalıkla kullandığı, aynı zamanda kendi kuşağını poetik açıdan temsil eden önemli şairlerden biri olarak "Necip Fazıl Şiir Ödülü"ne layık görüldüğü belirtildi.

"Necip Fazıl Hikaye Ödülü"nü kazanan Sibel Eraslan'ın, hikaye türünde ortaya koyduğu eserlerde insan yaşamında göz ardı edilen incelikleri etkili bir dille anlattığı ve Türkçe'nin anlatı imkanlarına yeni kapılar araladığı için ödüle layık görüldüğü açıklandı.

Geothe, Hammel ve Annemaire Schimmel gibi önemli şair ve yazarların eserlerini Almanca'dan çeviren Senail Özkan'nın özellikle Geothe'nin Türkçe'de tam tercümesi bulunmayan Doğu-Batı Divanı'nı başarılı bir şekilde çevirerek Türkçe'ye kazandırdığı için "Necip Fazıl Tercüme Ödülü"nü kazandığı kaydedildi.

İslam düşüncesini modern Batı düşüncesiyle birlikte işlediği ve yorumladığı için İlhan Kutluer'e de "Necip Fazıl Fikir-Araştırma Ödülü" verildi.

"Necip Fazıl Saygı Ödülü"nü kazanana Rasim Özdenören'in, elli yılı aşkın bir süredir kültür ve sanat hayatında fikir, edebiyat eserleriyle önemli yer edindiği, Türk Edebiyatı'na katkılar sunduğu kaydedildi.

Jüri heyetinde Beşir Ayvazoğlu, Hicabi Kırlangıç, M. Fatih Andı, Osman Konuk ve Turan Karataş'ın yer aldığı yarışmanın ödül töreninin tarihi daha sonra duyurulacak.
Kaynak: AA