Muş'ta Eğim Öğretim Hazırlıkları Son Aşamaya Geldi

Muş’ta yaklaşık 600 öğretmen açığının bulunduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, başvuruların başladığını ve görevlendirilecek olan ücretli öğretmenlerin tamamen branşlarına uygun olacağını söyledi.

Muş'ta Eğim Öğretim Hazırlıkları Son Aşamaya Geldi
Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı hazırlıklarının son aşamaya geldiğini belirterek ücretli öğretmen başvurularının başladığını ve görevlendirilecek olan öğretmenlerin tamamen ihtiyaç duyulan branşlardan olacağını söyledi.

İnşaatı devam eden okullarında eğitim öğretime yetiştirilmesi için sürekli çalışmaları takip ettiklerini kaydeden Arslan, “Yaz boyu tabi okullarımızın onarımını yaptık. Birçoğu ihtiyacı olan okulumuz teknik elemanlarımız okullarımızı gezdiler. Hangi okulumuzun hangi ihtiyacı var bunları çıkardık yaz boyu bunların onarımlarını yaptık. Bir kısmı devam ediyor onlarda bu hafta içerisinde bitecek. Okullarımız açıldığında tüm okullarımız eğitim-öğretime hazır olacak. Bunun yanında yeni biten okullarımız, dersliklerimiz var” dedi.

Merkez ve 5 ilçede yaklaşık 600 öğretmen açığının olduğunu ifade eden Arslan, “Okullarımızda fiziki anlamda iyileştirmeler yapıldı. Öğretmen ihtiyacı olarak bizim öğretmen normumuz 6 bin 950 şuanda mevcut 2 bin 450 öğretmenimiz var. 2 bin 400 öğretmen açığımız vardı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tercih açtığı Muş ilimize de bin 440 öğretmen normu verdi. Bunların tercihleri yapılmaktadır. 15 Eylül’de öğretmenlerimiz atanacak ve ondan sonra göreve başlayacaklar. Dolayısıyla bin 200 öğretmen açığımız var bunları da zaten yarı yarı aynı okulda dersini tamamlamayıp 15 saat maaş karşılığı olup da diğer okullarda görevlendirdiğimiz kendi okullar arası yaptığımız görevlendirmeleri de tamamlıyoruz. 500 ile 600 ücretli öğretmenle bu açıkları tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

“MUŞ’TA BU YIL 200 ÖĞRETMEN ARTIŞI OLDU”

Tayin ve eş durumu gibi yer değiştirmelerde 200 öğretmen ile artı kazanımı olduğunun altını çizen Arslan, “ Bildiğiniz gibi geçen yıl bin 400 öğretmen ilimizden gitmiştir, bin 700 öğretmen ise ilimize gelmiştir. Bu yılda yine ilimizde bin 250 öğretmen gitti, bin 440 öğretmen geldi. Dolayısıyla yine 200 öğretmen artıya geçmiş olduk. Buna rağmen öğretmen açığımız var ama çok önemli bir sayı değil. Daha çok sınıf öğretmenliğinde olmak üzere açıklarımız bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.

“BRANŞLARA UYGUN ALIMLARIMIZ OLACAKTIR”

Ücretli öğretmen görevlendirmesinde tamamen branşa uygun görevlendirmelerin olacağını vurgulayan Arslan, “Ücretli öğretmenlerimizin müracaatlarını almaya başladık. Tabi ücretli öğretmenlerimiz öncelikle kendi branşlarında atanacak. Sınıf öğretmeni branşı varken başka bir branş öğretmeni atanmayacak. Bu branşlarda da olmazsa diğer fakülte branşlardan öğretmen alacağız. Bunlarda yine kendi KPSS puanlarına göre bir sıralama yapıp alacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA