Gümüşhane Belediyesi Üç İhale Yapacak

Gümüşhane Belediyesi eylül ayı içinde üç tesisin ihalesini gerçekleştirecek.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, yaptığı yazılı açıklamada, malzeme deposu, muhtar ve mezarlık müdürlüğü hizmet binası ile Süleymaniye Mahallesi'ndeki Zeki Kadirbeyoğlu Konağı bahçesi düzenleme işlerinin ihale edileceğini belirtti.

Şehir için çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Çimen, şöyle devam etti:

"Bu ay içinde gerçekleştireceğimiz üç ayrı ihale ile beş tesisin yapım işine başlayacağız. Örnek Mahalle projemiz kapsamında Hasanbey ve Yeni Mahallemizde yapacağımız muhtar ve taziye evleri ile yine Yeni Mahalle'de oluşturduğumuz mezarlık alanına, mezarlık müdürlüğü ofisinin yapımı için ihaleye çıktık. Bu ihalemiz ile Hasanbey Mahallemizde yaklaşık 300 metrekarelik alana, içinde muhtar ofisi, taziye evi ve sosyal alanların bulunduğu bina yapacağız. Yeni Mahallemizde ise bin metrekarelik alanda aynı tesisi yapacağız. Emirler Mezarlığı'nın hemen üst kısmında yapımına başladığımız yeni mezarlık alanında yaklaşık 360 metrekarelik mezarlık müdürlüğü ofisi yapacağız. Bina içinde sosyal alanlar da olacak."

Çimen, Süleymaniye Mahallesi'nde daha önce restorasyonu tamamlanan Zeki Kadirbeyoğlu Konağı bahçesinin peyzaj düzenlemesine de başlanacağını anlatarak, şunları kaydetti:

"Bahçe konak ile bütünlük sağlayacak ve daha güzel bir görünüme kavuşmuş olacak. Buradaki Paşa Hamamı da yıkılarak yeniden yapılacak. Bir diğer ihale ile belediyemize 810 metrekarelik kapalı malzeme deposu kazandıracağız."

Kaynak: AA