Altındağ Belediyesi'nden İskep'e Tam Destek

Türkiye Belediyeler Birliği’nin (TBB) hazırladığı ve Avrupa Birliği Bakanlığı’nın desteklediği İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP), önemli bir çalışmaya daha imza attı. Projenin faaliyetlerinden biri olan Altındağ İş Gücü Piyasası Çalıştayı gerçekleştirildi.

Altındağ Belediyesi'nden İskep'e Tam Destek
Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi’nde gerçekleştirilen çalıştaya katılanlar arasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Altındağ Belediyesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Ankara Ticaret Odası, İŞKUR, Kalkınma Ajansı, STK’lar ve üniversite temsilcileri yer aldı. Çalıştayda, istihdam odaklı mesleki eğitimler tartışıldı. İSKEP kapsamındaki 12 pilot belediyede içerisinde Altındağ Belediyesi de yer alıyor. Projenin Altındağ Belediyesi ayağındaki hedef kitlesi 3 grup altında toplanıyor. Grup, engelliler, şiddet mağduru kadınlar ile yoksullar ve yoksulluk riski altında olan dezavantajlı bireylerden oluşuyor.

Altındağ Belediyesi, yaklaşık 1 buçuk yıldır devam eden projede istihdam sağlamaya yönelik olarak yüzlerce dezavantajlı bireye eğitim verdi. 300’e yakın dezavantajlı bireyle görüşmeler düzenlenerek iş konusunda yönlendirmeler yapıldı. Altındağ Belediyesi, projeyi daha üst seviyelere taşımak adına yurt dışındaki iyi örneklerden de faydalandı. Ziyaret edilen Portekiz ve Hırvatistan’daki benzer çalışmalardan fayda sağlandı.
Kaynak: İHA