'734. Ertuğrul Gazi'yi Anma Ve Yörük Şenlikleri' Başladı

Bilecik'in Söğüt ilçesinde, 16 Türk büyüğünün büstlerinin bulunduğu alanda tören yapıldı

BİLECİK - Bilecik'in Söğüt ilçesinde düzenlenen "734. Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Yörük Şenlikleri", 16 Türk büyüğünün büstlerinin bulunduğu alandaki törenle başladı.

Törende, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve Yörükler tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Geleneksel pilav ikramı için kurban kesilmesinden sonra Ertuğrul Gazi Türbesi ziyaret edildi.

Daha sonra Çelebi Sultan Mehmet Camisi'nde, Ertuğrul Gazi ve diğer Türk büyükleri için mevlit okutuldu.

- "Söğüt büyük bir gurur kaynağı"

Vali Nayir, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Ertuğrul Gazi ve Yörük Şenlikleri'nin, ülkede çok uzun zamandır yapılan kutlamalardan biri olduğunu söyledi.

Ertuğrul Gazi'nin Domaniç'ten Söğüt'e her geldiğinde şifalı pilav dağıttığını ifade eden Nayir, şunları kaydetti:

"1281'de Ertuğrul Gazi'nin vefatından sonra, soyundan gelenler, onun adetini hiçbir zaman terk etmemişler. Bu yıl da 734'üncüsünü kutluyoruz. Geçtiğimiz günler içinde hepimizi üzen şehitlerimiz dolayısıyla programda bazı kısaltmalara gittik. Şenlik bölümlerini çıkarmak durumunda kaldık. Ertuğrul Gazi büyüğümüzü anacak programları burada hep birlikte icra etmeye çalışacağız. Bizler için Söğüt büyük bir gurur kaynağı."

Törene, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Söğüt Kaymakamı Berkan Sönmezay, Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, Oğuz Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Niyazi Çapa, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Etkinlikler, 3 gün devam edecek.
Kaynak: AA