Suriye'de Dürzi Lider Belus'un Öldürülmesi

BEYRUT - Lübnan'daki İlerici Sosyalist Partisi Başkanı Dürzi lider Velid Canbolat, Suriye rejimine karşı muhalif tutumuyla bilinen önde gelen Dürzi liderlerden Şeyh Vahid Belus'un Suriye devriminin şehitlerinden birisi olduğunu söyledi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Şeyh Belus için düzenlenen taziye töreninde konuşan Canbolat, "Şeyh Belus, Suriye devriminin şehitlerinden biri. Er ya da geç zafer tüm Suriye halkının olacak" dedi.

Canbolat, halka evlerinde Şeyh Belus'un resminin yanına 2005 yılında bomba yüklü araçla düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybeden eski Lübnan Başbakanı Refik el-Hariri'nin resmini de asmaları çağrısında bulundu.

Suriye krizinde Hizbullah ve Dürzi milletvekili Talal Arslan ile ters düştüklerini belirten Canbolat, "Suriye krizinde onlar farklı bir yol izledi biz ise farklı" diye konuştu.

Dürzi lider ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'e Suriyeli sığınmacılar konusundaki açıklamaları ve gösterdikleri önem için teşekkür etti.

Beşşar Esed rejimine karşı muhaliflere verdiği destekle bilinen Belus, birkaç gün önce Suriye'nin Suveyda kentinde düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA