Seydişehir'in Merkezine Şehir Meydanı Yapılıyor

Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi 3 bin 500 metre alana kuracağı Şehir Meydanı için çalışmaları başlattı.

Seydişehir'in Merkezine Şehir Meydanı Yapılıyor
İlçede sosyal ve kültürel faaliyetlerin icra edilebileceği bir meydan eksikliği yaşandığı için talimat verdiğini belirten Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Tutal, projenin ilçe için elzem bir çalışma olduğu söyledi.

Başkan Tutal, daha önce park olarak kullanılan ve yeterince faydalanılamayan bölgenin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da desteği ile restore edildiğini ifade etti.

Başkan Tutal, “Seydişehir hızla gelişen ve büyüyen bir ilçe. Geçmiş dönemlerde Seydişehir’e güzel hizmetlerde bulunulmuş. Fakat ilçemize artık yeterli gelmemektedir. Seydişehir’in hak ettiği gibi bir meydana kavuşması için çalışmaları başlattık. İlçemizin birçok bölgesinde yaşanabilir yeşil alanlar oluşturuyoruz. Projelerimiz bakanlıklar tarafından destek görüyor” dedi.

Belediyenin mevcut gelirleri ile hizmetlerin ancak çok cüzi bir kısmının yapılabileceğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, bakanlık yetkilerinin projelerin değerlendirilmesi ve destek olunması noktasındaki gayretleri için kendilerine teşekkür etti. Seydişehir merkezinde yaşanabilir alanlar projesi ile bazı kamu bölgeleri yeşil alan, park ve benzeri alan olarak kullanılabilecek. Jandarma Karakolu bölgesi, Seydişehir İlçe Tarım Müdürlüğü ve Eski Sağlık Lisesi Bölgesi de restore edilmesi planlanan alanlar arasında yer alıyor.

Milli Egemenlik Caddesi üzerinde başlatılan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destek verdiği projeyle, bundan sonra konser ve Ramazan etkinlikleri gibi programlar yapılabilecek ve çok amaçlı olarak halkın hizmetine sunulmuş olacak.
Kaynak: İHA