Marmaris'te Orman Yangını

Marmaris'te çıkan orman yangını, ekiplerin zamanında müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Adaköy Mahallesi'nin Aktaş mevkisinde yol kenarındaki ormanlık alanda yangın çıktığını fark eden vatandaşlar, emniyet güçlerine haber verdi.

Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin 4 arazöz ve 50'ye yakın orman işçisiyle müdahale ettiği yangın, yaklaşık bir saat süren çalışmanın ardından söndürüldü.

Marmaris Orman İşletme Müdürü Hakan Zeybek, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının yaklaşık 1 dönümlük alanda etkili olduğunu söyledi.

Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına devam ettiklerini belirten Zeybek, "Yangının çıkış nedenini ormancı arkadaşlarımız ve güvenlik güçlerimiz araştırıyorlar. Sabotaj ihtimali yüksek ama araştırmalar devam ettiği için net bir şey söyleyemeyiz" dedi.

Yangının çıktığı bölgede taksicilik yapan Eser Akar ise müşteri bırakırken yangının çıktığı yerde kırmızı motosikletli birisini gördüğünü ifade etti.

Akar, "Yangını çıkardığını düşündüğümüz kişi beni görünce aşağıya yöneldi. Durağa vardığımda aynı yerde yangın başladığını öğrendim. Geri dönüp ilk müdahaleyi yapmaya çalıştık ancak söndüremedik" diye konuştu.

Olay yerine gelen jandarma ve polis ekipleri, yangını çıkardığı iddia edilen kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

Kaynak: AA