İngiliz Hasta Türkiye'de Şifa Buldu

Bel ağrıları nedeniyle yürüyemez hale gelen Beverley Vickers , Muğla'nın Milas ilçesindeki özel bir hastanede yapılan ameliyatla yeniden sağlığına kavuştu

Şiddetli bel ağrılarına ülkesinde çözüm bulamayan İngiliz hasta, Muğla'nın Milas ilçesindeki özel bir hastanede ameliyat edildi.

Yaklaşık 4 yıl boyunca artan bel ağrıları nedeniyle yürüyemez ve günlük ihtiyaçlarını göremez hale gelen İngiltere'nin Shropshire kentinde yaşayan 50 yaşındaki hasta bakıcısı Beverley Vickers, bir yakınının Türk hekimi önermesine üzerine geldiği Milas'taki İzan Özel Sağlık Hastanesinde ameliyata alındı.

"Vida rod" sistemiyle bel kemikleri ve sinirleri düzeltilen Vickers, operasyonun hemen ardından ayağa kalktı.

Vickers, ülkesinde 4 yıl boyunca 7 farklı doktora gittiğini anlattı. Söz konusu doktorların "Hiçbir şeyin yok" dediğini ifade eden Vickers, "6 ay sonrasına uzman doktor randevusu, aylar sonrasına MR çekim randevusu alıp 6 haftada sadece sonucunun çıkması için beklerken, durumum kötüleşiyordu. Sonucunda da bana bir sorun yok deniliyordu. Ben ise bu kadar ağrı içinde, beni idare etmeye çalışan iş arkadaşlarıma ve işime sarılırken, hastalığımın son aşamasında 'Çalışmam lazım yoksa ölmeyi denemeye zamanım kalacak' diye düşünüyordum" dedi.

Hastane Başhekimi İbrahim Özman ve ameliyatı gerçekleştiren ekibin başındaki Nöroşirurji Uzmanı Cenk Ergüden'e teşekkür eden Vickers, "Bugün tekrar ayakta olmak, çektiğim ızdıraplardan kurtulmak benim için bir mucize. Başta doktorum olmak üzere tüm hastane yetkililerine ve personeline gösterdikleri sıcak ve ilgili yaklaşımdan dolayı teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Ameliyata ilişkin bilgi veren Ergüden ise Vickers'ın hastaneye geldiğinde yürüyemez durumda olduğunu belirterek, "Hastamıza yaptığımız operasyonda bel kemiklerini vida-rod sistemleri ile sabitleyip bel kaymasını düzelttikten sonra sıkışan sinirleri rahatlattık. Sorunsuz geçen operasyonumuzun bir gün sonrasında da hastamızı ayağa kaldırdık" diye konuştu.

Vickers'ın annesi Joni Vickers da çok zor günler yaşadığını ancak Türkiye'deki ameliyatla üzerlerinden büyük bir yük kalktığınu vurguladı.

İngiltere'deki sağlık sisteminde bekleme sürelerinin uzunluğunundan yakınan Vickers, "Doktor ve diğer sağlık personeli sayısındaki eksiklikler, hastanelerin işleyişinde ve hastalara olan yaklaşımlarda bazı yanlışlıklar bulunuyor. Türkiye'deki sağlık sistemi, özellikle özel hastanelerin kalifiye çalışan istihdamı ve hasta memnuniyeti çalışmalarında oldukça başarılı bir seviyede" dedi.
Kaynak: AA