Balıkesir'de Şehide Saygı Teröre Lanet Yürüyüşü

Balıkesir Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen “Şehide Saygı Teröre Lanet Yürüyüşü” etkinliğine 5 binin üzerinde kişi katıldı. Balıkesir Ülkü Ocakları Başkanı Kürşat Can Ateş Balıkesir esnafını ilgisizlikle eleştirerek; “Yarın öğle namazında şehidimizin cenazesini kaldırırsak tüm Balıkesir esnafını kepenk kapatmaya davet ediyorum." dedi.

Balıkesir'de Şehide Saygı Teröre Lanet Yürüyüşü
Balıkesir Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen “Şehide Saygı, Teröre Lanet Yürüyüşü” AHP Meydanı’nda başladı.

Etkinliğe, MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı, MHP Balıkesir Milletvekilleri İsmail Ok, Recep Çetin, MHP Balıkesir Milletvekili aday adayı Mehmet Duran, Ülkü Ocakları üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AHP Meydanı’nda toplanan yaklaşık 5 binin üzerindeki gurup ellerinde Türk Bayrakları ve Şehit Deniz Göçkün’ün fotoğraflarıyla sloganlar atarak yürüyerek tekrar başlangıç noktasına döndüler. Burada basın açıklaması yapan Balıkesir Ülkü Ocakları Başkanı Kürşat Can Ateş bir kampanya başlattıklarını belirterek “Bu acılı günümüzde ülkemiz yangın yeri, bir şehidimiz varken balkonlarımız bom boş, esnaflarımız bayrak asmıyor. Yarın ola ki öğle namazında şehidimizin cenazesini kaldırırsak tüm Balıkesir esnafını kepenk kapatmaya davet ediyorum. Eğer bu uyarıya uymayan esnafımız varsa yarın hepsini deşifre edeceğiz. Bu ülkeyi sevmek, şehide üzülmek için ülkücü olmaya gerek yok, damarımızdaki asil kan yeter bize. Esnafımıza bu uyarıyı yapıyorum yarın cenazemiz geldiğinde kepenk kapatmıyorsa, cenazeye gelmiyorsa o esnafı deşifre ve boykot edeceğiz” şeklinde konuştu.

Arabalarla yapılan şehit turlarını ağır bir dille eleştiren Ateş “Egzoz patlatmak ne demek ? Alkollü Şehit evine gitmek ne demek ? Biraz Allah korkunuz varsa bir Yasini Şerif bir Fatiha okuyun müzik açıp Balıkesir’de gezmeyin. Vatana can, Bayrağa kan gerek diyerek şehadet şerbetini içen aziz şehitlerimizin arasına Balıkesirli yiğidimiz Astsubay Deniz Göçkün isimli kardeşimiz katılmış bulunmaktadır. Yaşadığımız acının tarifi mümkün değildir. Kuvay-i Milliye şehri Balıkesir’de terör örgütüne ve yandaşlarına mezar olacak. Her şehidimizin hesabı er geç mutlaka sorulacaktır. Bizlere 400 vekil değil 400 saat verin Kandile Türk Bayrağı’nı dikelim.” diyerek sözlerini tamamladı.

Etkinlik okunan dualar ve İstiklal Marşı’nın ardından sona erdi.
Kaynak: İHA