Yunus Koca İçin Gümüşhane'de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden AK Parti Diyarbakır eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca için Gümüşhane’de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Yunus Koca İçin Gümüşhane'de Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
AK Parti Gümüşhane İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlik ikindi namazının ardından Kemaliiye Camiinde gerçekleştirildi.

Cenaze namazına Gümüşhane Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, eski İl Başkanı Hakkı Gündüz, Merkez İlçe Başkanı Ömer Zor, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Kılınan cenaze namazı ve yapılan duaların ardından basın açıklamasını ise AK Parti Gümüşhane Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Fatih Can gerçekleştirdi.

Can açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Ne güzel bahar gelecekti memleketime, Karadeniz Dağları’nda horon tepecek, Cudi’de halaylar çekecektik beraber. Hayalet şehir Diyarbakır. Şehirde bütün kepenkler kapalı. Gökyüzünde helikopterler, caddelerde zırhlı güvenlik araçları var. İlçelerden insanlar göç ediyor. Ne için? Bu şehirde çocukların umudu yok. Annelerin yüreği ağzında. Babalar kara kara düşünüyor. Gençler yine anlamsız şekilde ölüyor. Mutlu musunuz? Bir tarafta teknesi batıp, kıyılara vuran çocuk yaşta mülteci bedenleri, bir tarafta bombalarla parçalanmış çocuk bedenleri. Yuhh bize bee.! Bugünlerde vicdanı rahat uyuyan var mıdır? Hadi yüreğiniz yetiyorsa mezara Türklüğünüzü, Kürtlüğünüzü götürün. Kimse size ırkın ne diye sormayacak. Rabbin kim diye soracaklar efendi! Senin yazdıklarının üzerine koyacak bir şeyimiz yok Yunus. Rabbim bize, senin o büyük hayallerini gerçekleştirmeyi, memleketimizin her yerinde barışı, huzuru ve kardeşliği hâkim kılarak, sana kıyan insanlık düşmanlarını kahretmeyi nasip etsin. Rabbim bize senin gibi ismine yaraşır bir ömür yaşamayı nasip etsin Kardeşim. Rabbim seni cennetine kabul etsin. Şehit Yunus Koca’nın yanı sıra terör olayları neticesinde şehit düşen tüm vatandaşlarımız ve güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına da başsağlığı diliyoruz.”
Kaynak: İHA