Servis Minibüsü Park Halindeki Tır'a Çarptı Açıklaması 5 Yaralı

Sancaktepe’de direksiyon başında uyuduğu iddia edilen servis minibüsünün sürücüsü, park halindeki TIR’a çarptı. Arkadan gelen başka bir minibüsün de servis minibüsüne çarpması sonucu 5 kişi yaralanırken, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, saat 14.00 sıralarında Sancaktepe yanyol üzerinde bulunan dinlenme tesislerinde meydana geldi. İddiaya göre bir otobüs firmasına bağlı 34 FF 9914 plakalı servis minibüsünü kullanan Musa Ç., direksiyon başında uyuyunca kaza meydana geldi. Dinlenme tesislerine girdikten sonra durmayan servis minibüsü, park halindeki yabancı plakalı TIR’a arkadan çarptı. Arkadan gelen Cemal Dündar idaresindeki 34 VR 7607 plakalı minibüs de servis minibüsüne çarptı. Kazada servis minibüsünün sürücüsü Musa Ç. ile araçta bulunan Meryem Çavuş, Hüseyin Ilık, Zuhal Akyurt ve Mertcan Kunt yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, daha sonra ambulanslarla Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Servis minibüsünün çarptığı TIR’ın yaklaşık bir haftadır tesislerde beklediği öğrenildi. Kazaya ilişkin inceleme başlatıldı.

Öte yandan yaşanan zincirleme kaza, tesislerdeki güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Görüntülerde tesislere giren servis minibüsünün duramayarak TIR’a arkadan çarptığı görülüyor. Bu sırada arkadan gelen başka bir minibüs de servis minibüsüne çarpıyor.
Kaynak: İHA