Rusya'ya Giden Tarsuslu Mühendisten 10 Gündür Haber Yok

Rusya’nın başkenti Moskova’ya gittiği iddia edilen İçel’in Tarsus ilçesindeki mühendisten 10 gündür haber alınamıyor.

Rusya'ya Giden Tarsuslu Mühendisten 10 Gündür Haber Yok
Antalya’nın Muratpaşa ilçesinden Rusya’nın başkenti Moskova’ya giden Ziraat Mühendisi Altan Güngör’ün (36) Tarsus’ta oturan ailesi, hayatından endişe ediyor.

Altan Güngör, 22 Ağustos’ta uçakla Rusya’nın başkenti Moskova’ya iş için gitti. Rusya’da çeşitli firmaların danışmanlığını yapan Güngör, Orenburg şehrine geçtikten sonra bir daha kendisinden haber alınamadı.

Altan Güngör’ün Tarsus’ta yaşayan ailesi oğullarının bulunması için başta Dışişleri Bakanlığı olmak üzere birçok yere başvurdu. Baba İsmet Güngör, oğlunun işi nedeniyle sık sık yurt dışına çıktığını belirterek, "Antalya’da seralarda çalışıyordu. Yurt dışına sık sık giderdi. Bu gidişinin normal gidişlerinden birisi olduğunu düşündük. Gittikten sonra sunum için gittiği yere gitmediğini öğrendik. Arkadaşları bizi aradılar. Ondan sonra telaşa kapıldık. Bu durum karşısında harekete geçtik, gidecek olduğu yere de uğramamış. Altan Orenburg’a gittiğinden bu yana haber alamıyoruz. Yetkililere ulaştık. Allah razı olsun onlar da gerekli talimatı verdiler. Konsoloslukla irtibata geçilmiş, biz işin biraz daha çabuklaştırılmasını istiyoruz. Çocuğumuzu sağ salim görmek istiyoruz" dedi.

Altan Güngör’ün gözü yaşlı annesi Güleser de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek oğlunu bulmasını istedi. Abla Emel Akgöl de kardeşinden haber alamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Allah rızası için kardeşim biran önce bulunsun. Sağ salim evine dönmesini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA