Polis Ailesinden Belediye Başkanına Mektup

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yapan bir polisin ailesi, Tavşanlı Belediye Başkanı'na mektup yazarak ilçede yapılacak düğün ve eğlencelerde hassas olunması çağrısında bulundu.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, yaptığı açıklamada, evlatları polis olarak görev yapan bir aileden mektup aldığını ifade ederek, mektupta yapılan hassaslık çağrısına belediye olarak duyarlı davranacaklarını söyledi.

Belediye olarak ilçedeki tüm eğlenceleri iptal ettiklerini anımsatan Güler, şöyle konuştu:

"Son günlerde terör olaylarının arttığı ve sürekli şehit haberlerinin geldiği bir ortamda vatandaşımızdan gelen bu mektubu okuyup etkilenmemek mümkün değil. Kendisine, ailesine sabır ve tahammül diliyorum. Vatanın her bir karış toprağı bizim için kutsaldır. Terörle mücadele eden tüm kardeşlerime ve yakınlarına Allah kolaylıklar versin. Türkiye genelinde yaşanan terör olayları ve şehitlerimizin kaybından duyduğumuz acımız büyüktür. Bildiğiniz gibi belediye olarak duyarlılığımızı ve tepkimizi göstermek adına 3 Eylül Tavşanlı'nın Kurtuluş Günü'ndeki eğlence bölümünden arındırarak sadece tören kısmını icra etmeye karar verdik. Halkımızdan da dileğimiz yapılan düğün ve eğlencelerde daha duyarlı davranılması ve yapılan taşkınlıklara müsaade edilmemesi yönündedir."

Güneydoğu'da görev yapan polisin ailesinin Belediye Başkanı Mustafa Güler'e gönderdiği isimsiz mektupta ise "Oğlum doğuda görevli. Sıcağın, ateşin, teröristlerin arasındalar. Son yaşananlardan sonra bırakın çarşı pazarı, ekmek almaya bile çıkamıyorlar. İnanın telefonun her çalışında, acaba deyip besmele ile açıyorum. Elimden dua etmekten başka bir şey gelmiyor. Bu durumu yaşayan çok aile var, hepimizin içi yanıyor" şeklinde ifadeler yer alıyor.

Mektubun devamında da Tavşanlı’da yapılan düğünler ve eğlencelerle ilgili Belediye Başkanı Mustafa Güler’den vatandaşların hassasiyeti ile ilgili yardım talebinde bulunuluyor. Mektupta vatandaşların, artan terör olayları ve şehit acıları nedeniyle evlerine ve işyerlerine duyarlı olmak adına bayrak asmalarını, yapılan düğün, konvoy, havai fişek gösterileri gibi eğlencelerin azaltılması çağrısı yapılıyor.

Kaynak: AA