Muş Valisi Seddar Yavuz Göreve Başladı

MUŞ – Muş Valiliği’ne atanan Vali Seddar Yavuz, bugün göreve başladı.

Muş Valisi Seddar Yavuz Göreve Başladı
Ankara’dan tarifeli uçakla Muş’a gelen Vali Seddar Yavuz’u Belediye Başkan Vekili Şerafettin Subaşı, vali yardımcıları Ercan Öter, Ali Sakar ve Zeliha Uyan, İl Jandarma Komutanı Osman Nuri Çevik, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, Hasköy Kaymakamı Hüseyin Göktürk, Korkut Kaymakamı Abdulgani Mağ, AK Parti İl Genel Meclis üyeleri, kamu kurum amirleri ve çok sayıda sporcu ile vatandaş karşıladı. Ardından Muş Valiliği önünde çiçeklerle karşılanan Vali Seddar Yavuz, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Muş İl Temsilcisi Emrullah Zeki Aktaş’ı alnından öperek sporcularla yakından ilgilendi.

Makamına geçen Vali Yavuz, tüm kamu kurum ve kuruluşlarla koordineli bir şekilde çalışacaklarını belirterek, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Öncelikle hizmetin en iyisini, devletin şefkatini ve halkı mutlu etmeyi amaç edinen bir anlayışla göreve başladıklarını belirten Vali Yavuz, yaklaşık 26 yıllık bir mülki idare amirliği görevi yaptığının altını çizerek, ikinci valiliğinin ise Muş olduğunu söyledi.

Muş’un Türkiye için önemli bir şehir olduğunu ifade eden Vali Yavuz, “Öncelikle semalarında merhum Alparslan’ın ve kutlu askerlerinin ruhaniyetinin dolaştığı kadim şehir Muş’ta görev yapacak olmanın büyük bahtiyarlığını yaşıyorum. Öncelikle Muş’un sadece Muş için değil, Türkiye için çok önemli bir yer olduğu farkındayım ve bilincindeyim. Bu bilinç ile şehrimizde görev yapmayı prensip ediniyoruz. Daha öncede söylemiştim, bir kez daha tekrar etmek isterim. Biz kimsesizlerin kimi olmayı tercih eden bir anlayışla Muş’ta görev yapacağız” dedi.

“TÜRKİYE’DEKİ 79 MİLYON VATAN EVLADININ İKİNCİ BİR ADRESİ YOKTUR”

Muş’ta huzur ve güveni hakim kılmak için ekip arkadaşlarıyla çalışacaklarını kaydeden Vali Yavuz, “Muş’taki kardeşlerimizin özellikle ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan kalkınması noktasında her türlü gayreti hep beraber gerçekleştireceğiz. Biz bir takım halinde çalışmayı, takım halinde hizmetleri sunmayı prensip ediniyoruz. Bu vesileyle ortak aklı mutlak suretle kullanacağız. Biz 79 milyon vatan evladının ikinci adresinin olmadığının bilincindeyiz. Balkanların, Kafkasların, Ortadoğu’nun, hatta Afrika’nın ikinci adresi Türkiye’dir. Ama Türkiye’de yaşayan 79 milyon vatan evladının ikinci adresi yoktur. İster Edirne’de, ister Kars’ta, ister Muş’ta, ister Trabzon’da, ister Antalya’da, ülkenin neredesinde olursa olsun biz vatandaşlarımızı kucaklamayı, onların sorunlarını, dertlerini kendi dertlerimiz gibi kabul etmeyi bilmeyi prensip edindik” diye konuştu.

“BU ŞEHRİ HEP BERABER YÖNETECEĞİZ”

Bölgede daha önce 8 yıl gibi bir süre görev yaptığını vurgulayan Vali Yavuz, “Bölgenin sorunları hakkında elbette fikirlerim var. Bunları hep beraber şehrin dinamikleriyle, önderleriyle, eşraflarıyla, kamu görevlileriyle birlikte konuşacağız, görüşeceğiz ve en iyi şekilde bu şehre hizmet etmeye gayret göstereceğiz. Ama her zaman söylediğim prensibim şudur ki hep beraber bu şehri yöneteceğiz. Elbette bu şehre liderlik edeceğiz, ama hep beraber yöneteceğiz. Öncelikle ifade etmek istediğim hususlar bunlardır. Allah devlet ve milletimizi korusun, bunu özellikle belirtmek istiyorum. Devletin varlığının ne demek olduğu ancak yokluğunda anlaşılır. O yüzden çevremizdeki ülkelere baktığımızda ancak devletin ne kadar kıymetli olduğunu hepimiz idrak etmiş oluyoruz. Bu nedenle eksiğimiz ve kusurlarımız olabilir. Eksiğimizi, kusurlarımızı gidermek için hep beraber çalışacağız. Eksiğimizi, kusurlarımızı gidereceğiz. Ama bizim bütün dileğimiz, beklentimiz devletimize ve milletimize sahip çıkmaktır ve vatandaşımızı memnun etmektir, onların sorununu çözmektir. Vatandaşımızın sorunlarını çözdüğümüz ölçüde başarılı olacağımızı ümit ediyorum. Şimdiden bütün çalışma arkadaşlarıma ve Muşlu kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki biz bu şehirde güzel şeyler yapacağız sizlerin desteğiyle. Ayrıca bizden önce görev yapmış başta değerli valimize, ilimize yapmış olduğu hizmetler vesilesiyle teşekkür etmek istiyorum. Değerliği valimizden önce bu şehirde valilik yapan, bu şehre katkıda bulunan tün aktörlere ayrıca teşekkür etmek istiyorum. İnanıyorum ki bize bu şehirde hep beraber güzel işler yapmak nasip olur diye düşünüyorum. En azından bu düşünceyle buradayız. Ümit ediyorum ki bir gün buradan ayrılacağımız zamanda, Uşak’tan ayrılırken ki intibalarla ayrılmak isterim” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA