Milas'ta Muhtarlara Seçmen Listeleri Dağıtıldı

Milas Seçim Kurulu Müdürlüğü, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimleri için seçmen listelerini muhtarlara dağıttı

MUĞLA - 1 Kasım'da gerçekleştirilecek Milletvekili Genel Seçimleri hazırlıkları kapsamında Milas Seçim Kurulu Müdürlüğü muhtarlara askıya çıkacak seçmen listelerini dağıttı.

Seçim Kurulu Müdürü Havva Ömercioğlu, Milas Belediyesi Toplantı Salonu'nda muhtarlara bilgi verdi. Listelerin kadın ve gençlerin de rahatlıkla görebilmesi amacıyla yalnızca kıraathane değil, daha uygun yerlere asılmasını tavsiye eden Ömercioğlu, listelerin 10 Eylül'e kadar askıda kalması, evrakın 11 Eylül Cuma günü teslim edilmesi gerektiği yönünde uyarıda bulundu.

Listede ismi bulunmayanlar ya da ikametini yeni değiştirenlerin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğüne giderek gerekli belgeleri tamamladıktan ve İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğüne başvurduktan sonra oy kullanabileceğini dile getiren Ömercioğlu, askerden terhis olanlar ya da cezaevinden tahliye olanların da Seçim Kurulu Müdürlüklerine giderek, ilgili belgeleri tamamladıktan sonra seçmen listesinde yer alabileceğini aktardı.

Engelli seçmenlerin de rahatlıkla oy kullanabilmeleri amacıyla isimlerinin muhtarlar tarafından tespit edilerek, oy kullanılan binaların zemin katında sandığa gidebilmeleri için seçim kurulları tarafından çalışma yapılacağı bildirildi.

Bilgilendirmenin ardından mahalle muhtarlarına seçmen listeleri dağıtıldı.
Kaynak: AA