MEB'den Gömeç'e 2 Milyonluk Yatırım

Balıkesir’in Gömeç ilçesinin Hacıosman Mahallesi’nde yıllarca ilçeye İlkkurşun ilkokulu adıyla hizmet veren ve geçtiğimiz yıl Gömeç İmam Hatip Ortaokulu olarak kullanılan binanın yıkılarak 18 derslikli yeni bir Anadolu Lisesi yapılması için düğmeye basıldı.

MEB'den Gömeç'e 2 Milyonluk Yatırım
Bu kapsamda; Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 milyonluk ödeneğin çıkarılmasının ardından, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Balıkesir Valiliği’nin nezaretinde açılan ihalenin tamamlandığı bildirildi.

Hacıosman Mahallesi’nin Ayvalık kavşağında bulunan eski ilkokul binasının 4 dönümlük arazisinde yapılacak olan Anadolu Lisesi’nin Anadolu Selçuklu-Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyacağı öğrenildi.

Gömeç’e kazandırılması için 8 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılında yeni okulun hizmete gireceği bildirildi.

Gömeç’te beton zemin üzerine 3 kat olarak inşa edilecek olan yeni Anaokulu binasının çağdaş, modern ve son teknoloji donanımlara sahip olacağı vurgulanırken, Gömeç’in ilk Anadolu Lisesi unvanını taşıyacak yeni binanın ilçedeki lise ve dengi eğitim-öğretim alanında büyük bir açığı kapatacağı belirtiliyor.
Kaynak: İHA