Hatay Serinyol Orman Fidanlık Müdürlüğü Çalışmaları

Şef Aydöner: ''150 tür fidan ve süs bitkisinin yetiştirildiği fidanlığımızda yılda yaklaşık 12 milyon fidan üretiyoruz''

Hatay Serinyol Orman Fidanlık Müdürlüğü Şefi Recep Aydöner, 150 tür fidan ve süs bitkisinin yetiştirildiği fidanlıkta yılda 12 milyon fidan ürettiklerini belirtti.

Aydöner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fidanlığın Hatay'ın da aralarında bulunduğu 9 ilin fidan ihtiyacını karşıladığını kaydetti.

Afrika ülkelerinden 10 değişik tropikal türde tohumlar getirterek çoğaltılmasını sağlandıklarını ifade eden Aydöner, şöyle devam etti:

''150 tür fidan ve süs bitkisinin yetiştirildiği fidanlığımızda yılda yaklaşık 12 milyon fidan üretiyoruz. Fidanlarımızı Hatay, Elazığ, Malatya, Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Osmaniye, Antalya ve İçel illerine dağıtımlarını yapıyoruz. Yılda ortalama 445 bin fidanın dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Personel sayımız kısıtlı olması nedeniyle fidanlığımızda çevresinde bulunan mahallelerden istihdam sağlıyoruz. Ürettiğimiz fidanlar genelde ağaçlandırma alanlarında, yanık sahalarda, yol boyu ağaçlandırmalarında kullanılmakla birlikte park-bahçe ve peyzaj işlerinde kullanılan süs bitkileri de üretmekteyiz. Bunlarla birlikte belediyelerin, okulların, askeri birliklerin, cami ve mezarlıkların da fidan ihtiyaçlarını karşılamaktayız.''

Aydöner ayrıca, Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında 6 ay boyunca 348 işçiye istihdam sağladıklarını da aktardı.
Kaynak: AA