'Çok şiddetli şekilde kafalarını ezeceğiz'

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Kilis’te meydana gelen olayla ilgili ilk bilgilere göre 1 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de kayıp olduğunu açıkladı.

'Çok şiddetli şekilde kafalarını ezeceğiz'
'Çok şiddetli şekilde kafalarını ezeceğiz'
Kilis'in Yavuzlu köyü sınırları içerisinde bulunan Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nda görev yapan askerlerin üzerine Suriye'den ateş açılmasıyla ilgili sorulara cevap veren İçişleri Bakanı Selami Altınok, “Bilgiler net değil ama 1 askerimizin şehit, 1 askerimizin kayıp olduğuna dair Vali Bey'den bilgi aldım. Güvenlik kuvvetlerimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Çok taze bir olay, değerlendirip daha geniş bir açıklama yapılır” açıklamasında bulundu.

TBMM'de düzenlenen yeni adli yargı yılı için düzenlenen kokteyle katılan İçişleri Bakanı Selami Altınok, gazetecilerin, Yarbay Mehmet Alkan'ın kaybettiği kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenaze töreninde söylediği sözlerden ötürü bir soruşturma açılıp açılmadığı yönündeki sorularına , “2 günlük İçişleri Bakanına zor sorular soruyorsunuz, o dosyalara henüz bakamadım. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah kimsenin ocağına o ateşi düşürmesin, bu milletin hiçbir evladına o acıyı yaşatmasın. Ama terörle mücadele konusunda kararlılıkla gideceğiz, Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve milletine karşı olan başkaldırıya müsaade etmeyeceğiz, gerektiğinde de çok şedit bir şekilde kafalarını ezeceği” açıklamasıyla cevap verdi.
Kaynak: İHA