Çanakkale Müzesi Forum Mersin'de

Çanakkale Savaşı’nda kullanılan gerçek malzemeler, döneme ait üniformalarla giydirilmiş askerler, Çanakkale’yi yansıtan yapılarla ilgili maketler ve100 yıl öncesinin fotoğraflarının sergilendiği ’100. Yıl Çanakkale Müzesi ve Fotoğraf Sergisi’, Forum İçel ziyaretçileriyle buluşacak.

Tarihimizin en önemli dönemlerinden biri olan Çanakkale Savaşları’nı, her yaştan insana heyecan duydurarak öğretmek üzere hazırlanan ‘100. Yıl Çanakkale Müzesi ve Fotoğraf Sergisi’, Türkiye’yi dolaşmaya devam ediyor. Sergilendiği her yerde büyük ilgi gören müze, gençleri ve tarihe meraklı olanları unutamayacakları bir yolculuğa çıkarmak için, 4-13 Eylül tarihleri arasında Forum İçel’de olacak.

Ajans 2023 ve Dünya Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından oluşturulan müzede, Çanakkale Savaşı’nda kullanılan gerçek malzemeler, döneme ait üniformalarla giydirilmiş askerler, Çanakkale’yi yansıtan yapılarla ilgili maketler ve 100 yıl öncesinin fotoğrafları sergileniyor. Müze, ziyaretçilerine uzman rehberlerin anlatımlarıyla Çanakkale mücadelesini adeta yeniden yaşatıyor. Ziyaretçiler, savaşta kullanılmış silahlar, süngüler, mataralar, kıyafetler gibi yüzlerce objeyi görme fırsatı buluyor.

Müzede her yaştan insanın ilgisini çekecek bir bölüm mutlaka bulunuyor. Büyükler gerçek malzemelerin sessiz çığlığına kulak verirken, çocuklar ve gençler özellikle dönemi yansıtan maketlere ve Çanakkale kahramanlarını sevdirerek öğretmek üzere hazırlanan çizgi romanlara ve kutu oyunlarına ilgi gösteriyorlar.
Kaynak: İHA