Bu Ambulans Bildiğiniz Gibi Değil !

Konya’nın Ereğli ilçesinde bir esnaf, ürünlerini bozulmaması için satın aldığı ambulansta taşıyor.

Bu Ambulans Bildiğiniz Gibi Değil !
Ereğli’de gıda sektöründe hizmet veren ve büyük işletmelere toplu gıda maddesi taşıyan Ali Akkaya, kliması yetersiz kalan aracında ürünlerin çok sık bozulması karşısında çareyi bir ambulans almakta buldu. Karadut yetiştirip dondurma fabrikaları başta olmak üzere pastanelere götürdüğünü anlatan Ali Akkaya, "çok nazik bir ürün olduğu için günü birlik toplanıp götürülmesi gerekiyor. Bende çareyi gıda ambulansı almakta buldum, normal ambulansa gıda ambulansı yazarak ürünlerimi taşımada kullanıyorum” dedi.

Ambulansın siren sisteminin çalışmadığını yolda giderken de kesinlikle trafiği tehlikeye düşürecek bir davranışta bulunmadığını belirten Akkaya, ”Ürünlerimi yazın klima, kışın kalorifer kullanarak koruyorum. Çevre esnaf ilk gördüklerinde çok şaşırdı. Bu uygulamaya ilçede ilk kez ben imza attım. Hem ben memnunum hem de ürün verdiğim fabrikalar memnun kalıyor” diye konuştu.

“Ambulans sağlık için hasta taşır biz de sağlık için gıda taşıyoruz” diyen Ali Akkaya, bu prensipte çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA