Balıklar Tezgâhlardaki Yerini Aldı

Muş’un Malazgirt ilçesinde av yasağının kalkmasıyla Murat Nehri’nden yakalanan balıklar da tezgâhlardaki yerini almaya başladı.

Balıklar Tezgâhlardaki Yerini Aldı
Malazgirt’te balık sezonunun başlaması ile birlikte işsiz gençler geçici bir süreliğine de olsa iş bulma imkânının sevincini yaşıyorlar. Bir yandan sofraları süsleyen balık, bir yandan işsiz gençlerin geçim kaynağı haline geldi. Özellikle Murat Nehri çevresindeki köylerde ikamet eden köylüler, azgın sulara aldırmadan balık avlıyorlar. Kırsal bölgelerdeki vatandaşlar, balık sezonunun başlamasından sonra nafakalarını azgın sularda aramaya başladılar. Murat Nehri’nde yakalanan sazan balıkları, çarşı merkezinde kurulan tezgahlarda satışa sunulmaya başlandı.

Seyyar balıkçılardan Abdurrahman Gönül, sezonun ilk günlerinde Murat Nehri’nden yakaladıkları balıkları tezgâhlarında sattıklarını ifade ederek, "Balık sezonu açıldı. Balıkçılık işi biraz zor bir meslektir. Ama yine de kendi çocuklarımın nasibinin peşinde çabalamaya çalışıyorum. Balığın sezonudur. Bu balıkları bugün akşama kadar satmam lazım. Satmazsam bu balıklar bayatlayacağından zarar ederim. Şu an balığın kilosunu 5 TL’den satıyorum. Günlük ne kazanırsam Allah bereket versin deyip akşama işimi kapatıyorum” dedi.

Kaynak: İHA