Afyonkarahisar'daki Maganda Teröründe 1 Tutuklama

Afyonkarahisar’da düğünde ateşlediği silahla bir kişiyi kalbinden vurduğu iddia edilen şahıs, jandarmanın başarılı takibi sonucu saklandığı yayla evinde yakalandı.

Afyonkarahisar'daki Maganda Teröründe 1 Tutuklama
Önceki gün Sinanpaşa ilçesine bağlı Nuh köyünde yaşanan olayda Erkan Yaka (30), akrabalarının düğününde magandaların silahından çıkan mermi ile kalbinden vurularak hayatını kaybetmişti.

Evli ve iki çocuk babası olduğu aktarılan Yaka, akşam saatlerinde Nuh köyünde bir akrabalarının düğününe gitmiş ve diğer misafirlerle birlikte masada yemeğe oturmuştu. Yaka yemek yediği esnada magandaların ateşlediği tabancalardan çıkan kurşunlardan biri ile vurularak kanlar içinde yemek masasına yığılmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Sinanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler yaptıkları titiz çalışmanın ardından olayın faili olduğu bildirilen Yusuf K.’nın (61) kaçtığını belirleyerek, çalışma başlattı. Firari Yusuf K.’nın, Sinanpaşa ilçesine bağlı Serban köyü yaylasında yakalanarak gözaltına alındığı kaydedildi. Jandarmadaki sorgusunun ardından dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edilen Yusuf K., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen Yusuf K.’nın, Yaka’yı kendisinin değil bir başkasının vurduğunu ve suçsuz olduğunu söylediği öğrenildi. Yaşlı adam ifadesinde olaydan sonra kaçmadığını, düğünde yaşanan olaydan sonra yaşadığı yer olan Serban’a gittiğini söyledi.



Öte yandan, tutuklandıktan sonra cezaevine gönderilirken sağlık kontrolü için Sinanpaşa İlçe Devlet Hastanesi’ne gönderilen Yuduf K. basın mensupları tarafından görüntülendi. Olayda kullanılan silahın kriminial incelemeye gönderildiği ve Adli Tıp’ın silah üzerinde yapacağı incelemenin ardından olayın kesinlik kazanacağı ve şahsın bu süreç içerisinde tutuklu kalacağı belirtildi.
Kaynak: İHA